Birro blåstes av TV3

Tisdag 25 januari l 11.00
Författaren Marcus Birro kände sig upprörd och skrev en ilsken krönika. Det utlöste ett stort twitterbråk med komikern Magnus Betnér.
Nu visar det sig att allt inträffade i onödan. Birro var utsatt för ett tv-skämt.
Jag har bloggat om denna händelse tidigare.
Allt började med att Marcus Birro kände sig lurad av en flicka i rullstol i samband med ett besök i en kyrka. Det fick honom att skriva en krönika i Expressen med temat ”Lita aldrig på flickor i rullstol”.
Krönikan fick hård kritik på grund av Birros beskrivning av mystiska och rökande östeuropeiska män. Inte minst stå upp-komikern Magnus Betnér var upprörd. I hårda ordalag dömde han ut Birro totalt.
Birro tog väldigt illa vid sig.
Han beslutade sig för att sluta twittra och han skrev också en ny krönika i Expressen där han berättade om de påhopp han fått stå ut med på nätet.
Nu visar det sig att allt som löste ut detta bråk till en början var en bluff.
Birro filmades nämligen med dold kamera till TV3:s nya program ”Varning för barn”.
Flickan i rullstolen var en del av ett dolda kameran-inslag och att Birro råkade gå förbi under inspelningarna var en ren slump.
MTG TV:s presschef Max Lagerbäck säger att klippet med Birro inte ska sändas.
– Med tanke på att det aldrig blev någon reaktion från Marcus Birro ska vi inte använda klippet i serien, säger han till Dagens Media.
Du kan se klippet med Birro här.
Birro säger till tidningen Dagen att det känns ”förvånansvärt bra att ha blivit blåst”.
– Jag förstår att alla kommer garva åt poetjäveln som blir lurad av Tv3. Det bjuder jag på. Grattis till TV3 alltså, säger han till Dagen.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *