Det blev sju nollor fel

Margareta Sandstedt, Sverigedemokraterna. FOTO: SCANPIX

Måndag 14 februari kl 09.45
Det är bara att erkänna. Jag var usel i matte i skolan.
Fast det finns till och med riksdagsmän som är värre. Margareta Sandstedt (SD) till exempel.
Margareta Sandstedt är sverigedemokrat och riksdagsledamot från Gävle. I tisdags ställde hon en fråga i riksdagen till statsminister Fredrik Reinfeldt. Den handlade om EU:s strategi på elmarknaden.
Sandstedt sade att EU:s strategi kommer att kosta 400 000 euro, något som hon valde att översätta till kronor.
Det var då det blev aningen fel.
– 400 000 euro motsvarar ungefär i svenska kronor 40 000 miljarder kronor, sade Sandstedt.
I själva verket blir summan fyra miljoner svenska kronor.
Sandstedt lade alltså till sju nollor för mycket.
Plötsligt känner jag mig inte så usel i matte längre.

14 kommentarer

  1. Man måste ju så klart då ifrågasätta hur fel dom då har räknat vad gäller kostnader för invandring..? Härligt att se dem göra sig till åtlöje var dag som går numera…

  2. Alltså siffran 40 000 miljarder kronor var RÄTT. Det som blev fel var när hon sa 400 000 euro som givetvis skulle vara 4 000 miljarder euro

  3. Så kom då äntligen en opinionsundersökning som gav Sverigedemokraterna över 8 procent. Det har aldrig varit frågan om utan när detta skulle ske.

  4. Vi har M som införde den största invandringen igenom grundlags ändring och press att vara med i EU så svenskar blir utan jobb till förmån för Rumäner. De ger 4 gånger mer pengar och en uppsjö av bekvämligheter de inte ger till någon svensk, till invandrare och kastar ut pensionärer som gav sitt liv åt Sverige på gatan. Sen har vi feministpartiet S som skriker jämställdhet som mitt i islamist sprängnig i Stockholm vill bygga moskeer överallt där kvinnor inte ens får prata med män att inte tala om att de hatar kristna och hade helst velat se de döda. Trovärdiga partier !? haha inte konstigt SD ökar

  5. Tror inte folk bryr sig så mycket om SD partiledare utan snarare vad partiet står för som inga andra partier vågar ta upp som viktiga frågor, nej istället sticker man huvudet i sanden och tar ifrån dom sjuka och äldre eftersom det är mer ”okay” än att strama åt och ställa krav på vår invandring för då är man ju plötsligt fientligt inställd mot folk med annan härkomst och det kan ju inte ”helylle” Sverige vara.

  6. Man måste få kunna prata om SD på sin arbetsplats utan att man felaktigt blir anklagad för att vara det ena eller det andra! Skönt att folk vågar stå upp för vad de röstar på. Att man idag röstar på SD borde vara en självklarhet. Hur ska man kunna njuta av det övriga om man inte kan få en normal uppväxt eller vara säker och trygg när man vistas ute? SD 2014 !!!

  7. Mats snart SD:röst/less/SD nu…: extra lustigt när klistrare klistrar in hur bra SD är, när SD har visat hur dåliga de är… Ja, att inte kunna skilja på 4 miljoner och 40.000 miljoner är verkligen nåt som väljarna måste gilla. Är Sandstedt månne SD’s nästa finansminister? Det vore succe för Sverige 2014!!!

  8. Mats snart SD:röst skrev: ”…som mitt i islamist sprängnig i Stockholm vill bygga moskeer…”

    -Du glömde bekvämt nog nämna nye ”lasermannen” som härjade i höstas, men det förstör ju förstås din tes och blir en obehaglig motvikt för sd-argument…

    Det var bara ETT exempel. Se helheten, plocka inte bara några populistiska korn här och där!

  9. Som vanligt griper gammelpk media och dom som avlönas av massinvandrings industrin efter halmstrået,pursvensken grubblar på större problem.

  10. Jag känner mig överlycklig över SD-s framgångar. Själv hade tippat att den psykologiskt viktiga gränsen 10% var passerad, men jag får väl ge mig till tåls till nästa opinionsmätning. SD är verkligen på gång, och SD-s riksdagsledamöter har gjort bra ifrån sig.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *