De roligaste nattrapporterna

Måndag 15 februari kl 09.35
Magnus Johansson (bilden) är nyhetsproducent på VF.
Han skriver förmodligen norra Europas mest underhållande nattrapporter.
VF:s läsare känner förmodligen Magnus främst som tidigare sportreporter och numera krönikör på Hela livet var fjärde tisdag.
Han drar också ett tungt lass bakom kulisserna tillsammans med vår andre nyhetsproducent Daniel Bergeman och hela redigeringsgänget.
Nyhetsproducenterna och redigerarna jobbar många kvällar. De är de som lägger den sista handen på tidningen varje kväll. De har en stressig tillvaro i den alltjämt fastställda kampen mot deadline för papperstidningen och den ständiga bevakningen av händelseutvecklingen som leder till publiceringar på folkbladet.nu, där det är ständig deadline.
Efter varje kväll skriver även nyhetsproducenterna en nattrapport till oss i övriga nyhetsledningen och det är alltid lika underhållande läsning. Både Daniel, som också har ett förflutet på VF-sporten, och Magnus är alldeles utmärkta skribenter. Om det inte vore så att det finns en del information i nattrapporterna som vi vill hålla internt hade jag publicerat dem för allmänheten direkt. För det är fantastisk läsning.
I går kväll lämnade till exempel Magnus en nattrapport efter ännu en svettig kväll i kampen mot deadline. Kvällsgänget fixade utmaningen även denna kväll, även om det var en extra kämpig kväll med många tekniska problem.
”Arbete & Pengar kändes inte stabil i mallningen. Jag upplevde den obstinat som en sjundeklassare”, skriver Magnus i sin nattrapport.
Magnus fortsätter, som den tidigare sportreporter han är, att beskriva gårdagskvällen så här: ”Det var stolpe ut precis hela kvällen”.
Trots detta gjorde kvällsgänget på nytt en hjältemodig insats och gick i mål fem minuter före deadline.
I går kväll var Magnus för övrigt ensam man på sidverksan tillsammans med fyra kvinnor.
”Det är inte varje dag som man på VF får äran att jobba kväll med fyra tjejer. Det har inte hänt någon gång sedan jag började på tidningen för 23 och ett halvt år sedan. Plötsligt kändes jag mig som brodern och gitarristen i The Corrs”, skriver Magnus.
Som sagt. Lysande läsning.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *