”Kissie” och medierollen

Onsdag 23 februari kl 17.20
Alexandra”Kissie” Nilsson är en av landets största bloggare.
Nu är hon i blåsväder efter att ha hotat Nyheter24:s nöjeschef med stryk av nazistiska organisationer.
Det som sker är en av följderna av att alla numera kan publicera sig fritt.
Nyheter24
publicerade för en tid sedan en film som visar hur ”Kissie” delar ut flyers för ”Nationalsocialistisk front”, en nazistisk organisation, tillsammans med sin bror.
Efter publiceringen ringde ”Kisse” Nilsson upp Pascal Engman, som är nöjeschef på Nyheter24.
I det upprörda samtalet, som du kan lyssna på här nedan, säger ”Kissie” bland annat:
– Du ska hålla käften och ta mina hot seriöst och du kommer få spö i kväll, fattar du det. Ta hoten jävligt seriöst, för kommer inte den här artikeln försvinna så kommer du inte kunna gå så mycket stryk du ska få, din lilla bög.
På sin blogg har ”Kisse” nästan 500 000 besökare varje dag, vilket gör henne till en av landets mest framgångsrika bloggare.
På sin blogg ber hon nu om ursäkt. Den verkar vara skriven i all hast, med tanke på stavfelen:
”Här med tar jag avstånd från alla rasistiska och nasistiska åsikter. Jag ber dock om ursäkt för mitt utbrott på nyheter24’s reportrar. Andledningen till varför jag ragerade som jag gjorde var en den självklara andledningen att jag kännde mig så fruktansvärt kränkt när någon försökte vinkla det till att jag skulle ha några som helst rasistiska åsikter. Jag tar helt och hållet avstånd från det som sagt, jag tycker alla männsikor är lika mycket värda.”
Trots ursäkten flyr nu de tunga sponsorerna från hennes blogg, rapporterar Dagens Media.
Det vi ser i ”Kissie” Nilssons fall tror jag är en av följderna med att alla numera kan publicera sig via de nya plattformar som tekniken har fört med sig.
Det är naturligtvis någonting som i grunden är väldigt positivt, eftersom det ökar mångfalden och gynnar demokratin genom att alla som vill får chans att publicera sig och komma till tals.
Men det kan uppenbarligen också orsaka problem.
”Kissie” Nilsson har gjort succé som bloggare, men hon verkar inte inse vilken maktfaktor det gör henne till och vilket ansvar det för med sig.
Varje media har en ansvarig utgivare.
På nätet finns det många oansvariga utgivare.
”Kissie” Nilsson skulle först och främst behöva en grundkurs i allmänt hyfs och därefter också en rejäl medieutbildning.

youtube::Fj6fxmjOAFw::

2 kommentarer

  1. Funderar om denna ”tjej” är anmäld för hot ! Hur seriöst är det att ge anonymt tips till media om allt verkar spelas in !Sen har hon fått sin KVART Och du sitter kvar Danne som dunder bloggare 🙂

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *