All heder till Jan Helin

Jan Helin, chefredaktör för Aftonbladet. FOTO: URBAN ANDERSSON/AFTONBLADET/SCANPIX

Måndag 7 mars kl 11.50
I går kväll debatterade Aftonbladets chefredaktör Jan Helin i SVT:s Agenda.
Senare på kvällen sattes främlingsfientliga budskap upp på hans hus.
Händelsen är mycket allvarlig.
Många främlingsfientliga personer och organisationer är övertygade om att vi som jobbar inom media gör allt för att skydda invandrare. Det märker jag inte minst på de reaktioner jag själv får i min roll som ansvarig utgivare för Västerbottens Folkblad och på de kommentarer som strömmar in på folkbladet.nu. Dessa kommentarer är i regel så hatiska att de inte går att publicera i oredigerad form.
Den allmänna – men naturligtvis felaktiga – bilden som dessa personer har är till exempel att vi alltid går ut med signalement när det handlar om svenska brottslingar, men att vi alltid väljer att tiga om signalement när den misstänkte har utländsk bakgrund.
I går kväll deltog Jan Helin i SVT:s Agenda. Där diskuterade han händelserna på Husbybadet tillsammans med Björn Söder från Sverigedemokraterna.
Runt klockan 21.00 började ett antal personer att sätta upp skyltar med främlingsfientliga budskap på Jan Helins bostad.
Polisen rubricerar händelsen som hemfridsbrott.
– Det som hände var att familjen i fråga upptäckte att någon häftade upp plakat på huset. De rusade ut och skrek åt dem att försvinna. Jag kan förstå att de upplevde det som mycket obehagligt, säger Diana Sundin vid västerortspolisen till dagensmedia.se.
Dagensmedia.se har talat med en talesperson från Nordisk Ungdom, en nazistisk organisation. Den bekräftar att det var den som låg bakom attacken mot Helins hus.
Händelsen är oerhört allvarlig, inte minst med bakgrund av hoten mot journalister i Egypten och Libyen på senare tid. Speciellt otäckt är det när attacken sker i Helins eget hem i syfte att skrämma både honom och hans familj.
Hot mot journalister är i förlängningen hot mot demokratin och detta måste alltid kraftigt fördömas.
Därför hoppas jag att åklagare och polis tar denna händelse på stort allvar och att politiker i ledande ställning också går ut och aktivt vågar ge sitt stöd till, i det här fallet, Jan Helin.
All heder till Jan Helin som vågar ta debatten.
För det är viktigt att vi tar den.
Vi får aldrig låta de mörka krafterna vinna.

60 kommentarer

  1. Vad är skillnaden på Hagamannen och smygaren? Jo Hagamannen är namngiven, bild finns överallt och svensk. Medan smygaren är invandrare, finns inte namngiven någonstans och det finns heller inga bilder på honom.

    ”Den allmänna – men naturligtvis felaktiga – bilden som dessa personer har är till exempel att vi alltid går ut med signalement när det handlar om svenska brottslingar, men att vi alltid väljer att tiga om signalement när den misstänkte har utländsk bakgrund.”

  2. Detta är det allvarligaste hotet vi har mot vår demokrati! Därför väljer även jag att ta diskussionen med dessa obskyra människor… Att ge sig på journalister genom att hota och skrämma dem till tystnad går hand i hand med den ideologi man står för! Vi kommer aldrig att tystas, sanningen vinner alltid och de mörka krafterna måste besegras! Leif avslöjar sig själv som lögnare när han skriver ”alltid” som beskrivningen på ett perspektiv! Tack Daniel för att du tar upp detta! Det är synnerligen viktigt!

  3. C-G Lundell : Om ”alltid” gör mig till lögnare gör det dig till något helt annat. Om du läst artikeln vet du att exakt den texten skrevs av artikelförfattaren, inte av mig. 🙂

  4. Hur kan man ta bort min första kommentar? Tidningen kämpar för det fria ordet men på deras egen nätsida gäller det tydligen inte. Bra VF!

  5. Är all form av kritik mot er proffstyckare ”hot”? Vad exakt stod det på plakaten som var ”främlingsfientligt” eller ”hotfullt”.

    Ett av plakaten skall enligt uppgift haft texten: ”här bor en man som försvarar vitpixling”

    En tydlig referens till den bildredigeringsmetod som Aftonbladet och andra medier använt (använder) för att omvandla tydliga ”mörka” förövare till ”ljusa”.

    Det kan även ses i kontexten av att Jan Helin, precis som övrig massmedia, faktiskt har en agenda med valet av den information man väljer att vidarebefordra till allmänheten. Speciellt i ”vissa” frågor.

    Förövarna som sexuellt ofredade en 11-årig flicka gavs ingen uppmärksamhet förrän stormen på internet gav gensvar i verkligheten. Då plötsligt var det en nyhet- som även kom att förvanskas otroligt mycket. Alla som tagit sig tiden att läsa på och vara lite källkritiska vad gäller det här fallet inser att massmedias tal om ”falska nätrykten” och att ”flyktingbarnen” endast ”strök över rygg och lår” är lögner.

  6. Fick precis reda på exakt vad som stod på plakaten:

    ”Skicka dina egna barn till Husbybadet din hycklare!”

    Samt:

    ”Jan försvarar vitpixling och gnäller om pedofilövergreppen på Husbybadet. Skäms din hycklare!”

    Ja det var ju både ”hotfullt” och ”främlingsfientligt”…Klart är man en hycklare kanske det känns lite hotfullt att bli uppvisad för det man är. Vad vet jag.

  7. Jan Helin förtjänar att få höra sanningen.

    Då nationalister utsätts för bilbränder osv. är det tyst.

    Men när Jan Helin får höra sanningen är det ett ”hot mot demokratin”.

    Tack för dagens skratt.

    En liten fegis är denne Jan.

  8. Media vinklar i allra högsta grad. Händelsen i Husbybadet beskrivs i media som en ”incident” och att det ”bara” förekommit ”smek på ryggen”. Den här händelsen beskrivs som ”attack” och ”hot mot demokratin” och jämförs med journalisters situation i Egypten och Libyen. Jag finner inte texten på plakaten varken främlingsfientliga eller hotfulla. Hela artikeln är ett exempel på medias vinkling.

  9. Tyvärr, ni i media lurar ingen längre. Folk kan själv ta reda på sanningen numera, er tid i pk-bubblan är snart över.

  10. Blir spyfärdig av att läsa sånt här i folkbladet, jag som trodde ni var en av få medier med någorlunda vett.
    Hur kan ni försvara en av Sveriges största skurkar, lögnare och Sverigehatare…

  11. Få man fråga varför landets värsta serievåldtäktspedofil ej blivit uthängd i nån slags pk-media? Allmänintresset bör ju rimligen vara extremt stor, som småbarnsförälder tycker iaf jag det. Men inte Daniel och hans gelikar.
    Skrämmande minst sagt.

  12. Salar Mahmoud Hassan.
    När inte ni tar ansvar får vi andra göra ert jobb.
    Googla namnet och förfäras över brotten och tystnaden i media.
    Tragiskt.

  13. Hur kan man ens dra liknelse vid två uppsatta plakat som kritiserar det man anser vara hyckleri, och krigrepportrarnas situation i Libyen? Detta måste nog vara den dummaste kommentar jag någonsin har läst.

    Det var två plakat för guds skull.

  14. Jag måste få säga att jag har inget förtroende för Jan helin och Aftonbladet snacka om storskurk och lögnaktig.
    Dummt att man inte protesterar på Helins jobb istället Aftonbladet, Men snart får han väl sparken.
    Tror mer på Björn Söder i detta.
    Efter valet har jag slutat köpa aftonbladet och expressen.
    Tyvärr har många journalister svårt med saklighet och verkar leva med skygglappar i sin egen värld. Dax att vakna upp och skämmes

  15. • Det Helin bortser från är följande:
    • Aftonbladet och andra stora, dominerande massmedier har i kraft av sin storlek och sin ekonomiska styrka ett samhällsansvar. Ett sådant samhällsansvar innefattar (eller borde åtminstone innefatta)en saklig, sanningsenlig och faktabaserad nyhetsrapportering som inte låter sig styras av politisk korrekthet samt att det på debatt- och insändarsidor ska finnas utrymme för ett brett spektrum av åsikter, inklusive kritisk diskussion om invandring, islam och mångkulturidealet.
    Som bekant tar inte Aftonbladet (i likhet med flera andra dominerande massmedier) det samhällsansvar som de i kraft av sin maktposition borde ta. Istället försöker de manipulera det offentliga samtalet genom att konsekvent mörka alla samhällsproblem som är kopplade till massinvandringen, tiga ihjäl all invandringskritisk debatt, framställa alla sverigedemokrater och andra invandringskritiska debattörer i negativ dager och idealisera invandring och invandrarkulturer.
    Detta är naturligtvis ett demokratiproblem, och det är denna bristande respekt för demokratin som gör många vanliga svenskar så – ursäkta språkbruket – inåt h-e förbannade.

  16. Västerbottens Folkblad har ju inte mycket högre anseende än Aftonblaskan & Jan Helin.
    Vi minns ju alltför väl hur det mörkades i valrörelsen då det dök upp ett flygblad med fakta om invandringen (offentliga källor med källhänvisning)
    Innehållet skulle tystas ner och läsarna fick aldrig chansen att bilda sig en egen uppfattning. Det är nämligen ”farligt” när människor börjar tänka själv.

  17. Tar inte dådet i försvar, men jag är däremot emot dålig journalism. Nordisk Ungdom är definitivt inte nazister, som så många tidningar påstår. Vad de är borde journalisten kolla upp själv.

    Det är beklagligt att journalister får vinkla verkligheten lite som de vill utan någon som helst kontroll.

  18. Vilken patetisk offermentalitet.. HUR kan ni jämföra med Libyen och Egypten, där journalister blir mördade?

    Ni försöker mena att några affischer i ett bostadsområde är jämförbart? Är ni rubbade på något sätt? Vakna för h-vete.

  19. Vad är främlingsfientligt med ”Skicka dina egna barn till Husbybadet din hycklare!” och ”Jan försvarar vitpixling och gnäller om pedofilövergreppen på Husbybadet. Skäms din hycklare!”?? Är det att dom troligen inte känner Jan, han är således en främling, och dom är fientliga mot honom = Främlingsfientliga?

    Detta eviga ljugande måste få ett slut!

  20. Vad jag tycker är intressant är hur DU, Daniel Nordström och Jan Helin, kan förringa ett brott som begåtts mot oskyldiga BARN på 11-12 år?! DET OM NÅGOT har väl ett enormt nyhetsvärde?

    Bara en sån sak som att Niklas Eliasson, Hagamannen, Lasermannen 1&2, Anders Eklund, Toni Alldén med flera, alla har fått sina namn publicerade i din tidning innan fällande dom har fallit, visar ditt ställningstagande tydligt i denna fråga.
    medan ni vitpixlar så kallade nysvenskar? Och du, flyktingbarn är sällan varken ensamma (släkten hittas som ett mirakel efter PUT), flyktingar (5 procent av alla som kommit till Sverige sedan 1980 är riktiga flyktingar med skyddsbehov) eller barn (tandtester har gjorts i Norge, en förkrossande majoritet ljög om åldern).
    Kan man verkligen klassa Fria Tider som en högerextrem sida? Jag läser den inte så jag vet inte. Men jag läser Politiskt Inkorrekt regelbundet och att säga att det är en högerextrem sida är bara befängt. Men det tycker kanske inte du? Invandringkritisk likamed högerextrem? Jag kan hålla med om att det är dumt att länka till en sådan artikel där man säger att de är våldtäktsmän utan att kunna bevisa det, men visst är det anmärkningsvärt att man bad de unga männen att låta de andra badgästerna vara i fred innan man gick in? Vad säger det dig? Att man måste understryka att det inte är okej att tafsa på elvaåringar? Dessutom: De är varken barn eller flyktingar oavsett hur många gånger du säger det. De är invandrade unga män som kostar skattebetalarna massor med pengar. De ljuger ofta om sin ålder.

  21. Stämmer uppgifterna på Facebook där en mamma till en av flickorna skriver följande.

    ”Flickorna utsattes för händer på kön och bröst, och ”flyktingbarnen” tryckte sig mot dessa på ett mycket obehagligt sätt. Misshandeln bestod av puttar och nedtryckning under vattnet.

    Eftersom det handlar om 12-åriga flickor så är min tolkning och bedömning helt klar. Det innebär att Jan Helin är en lögnare!

  22. När man tar in till landet fler människor än man har bostäder, arbetstillfällen, skolor, sjukhus eller äldreboenden till, och om man betalar de inkommande åldringarna bättre än dom egna pensionärerna, som har slitit och betalat skatt under hela sitt aktiva liv, ja, då får man problem, STORA PROBLEM,
    Grandiosas Problemas!
    Våra PK-politiker måste vara helt blinda, att inte se dagens problem som bara växer dem över huvudet!

  23. Snart är det väl också SDs fel att flickorna blev sexuellt trakasserade enligt Nordström och Herlin?

    Varför växer SD och de fria medierna? Jo därför att PK pressen mörkar allt negativt med invandringspolitiken.

  24. Media skriker desperat högerextrema om alla bloggar och sajter som publicerat nyheterna om Husby badets sexuella övergrepp. Bara för att förövarna var ”skäggbarn” så läggs skulden på offren. Vad media inte drar fram i dagsljuset är deras ovilja att ens rapportera om det. De lade locket på och hoppades att det inte skulle komma till folkets vetskap. Nu när den strategin misslyckades så har deras ” Damaged controll” startat upp med smutskastning av alla som vågat stå upp för rapporteringen. Exporessen, S(tasti) TV(ungefär 9:30 in i sändningen). Det som det tar upp är att 20 st beskrivs istället för de 8-10 som det gällde. Det finns inget mer förkastligt än detta av PK media. Lyssna på Aktuellts reporters desperata kamp för att för vända händelsen till något som är SD fel som vågar sprida denna information.

  25. Björn Söder har rätt i sak. Det faktum att svenskar faller offer för mångkulturellt våld måste fram i ljuset.
    Björn Söder vann debatten mot Herlin med 10-0

  26. Det finns en mängd outbildade/xenofoba individer som tror på en gigantisk konspiration i svensk media, där journalister, akademiker och politiker (pk etablissemanget, eliten) undanhåller sanningen. Sanningen finns på den svenska websidan politisk inkorrekt. Vad dessa tragiska människor däremot inte är medvetna om är att ”politisk inkorrekt” sidan finns i nästan alla Europeiska länder, på olika språk, på olika domäner. Vidare vet xenofoberna inte vem som ligger bakom dessa sidor, vilken bakgrund och syften denna människa har, eller vem/vilka som står för stålarna. Jag vet det, och de allra flesta med lite internet skills kan ta reda på detta. Tycker ni att ovanstående låter som en konspiration? Givetvis kan inte Aftonbladet rapportera om vartenda sexuella ofredande som begås i detta land, oberoende om det är en etisk svensk eller invandrare som begår detta. Det fattar väl vem som helst. Men, men… fortsätt ni att läsa politisk inkorrekt, där SANNINGEN om Sverige förmedlas…

  27. Rune P> Du och dina fantastiska ”internet skills” får nog komma med lite källor för dina påståenden innan någon här inne går på ditt dravel som Helin tutat i dig.
    .
    Vad som har nyhetsvärde och ej är en personlig åsikt. Läs artikeln om överfallet på PI:s hemsida och bilda dig en uppfattning om vad som hänt. Detaljerna i etablerad media är skrämmande få i jämförelse.
    .
    När du gjort det bör du fråga dig själv: ”Har detta nyhetsvärde?”.
    .
    Jag respekterar din åsikt om du säger att det inte har det, men den överväldigande majoriteten personer tycker att det har nyhetsvärde. Det var trots allt ett Gäng personer i övre tonåren (och förmodligen äldre än så) som kladdade och sexuellt trakasserade en 11-åring, och de hade inte ens fått svenskt medborgarskap än.
    .
    Det är klart man blir illa till mods när man innerst inne vet att ingen svensk skulle kunna bete sig så.

  28. När en 11-årig flicka blir sexuellt antastad av 7 st asylsökande unga män i 15-17 års åldern skrivs det inte en enda artikel i vanliga media.

    När aftonbladets chefredaktör ifrågasätts med 2 plakat då skriver alla.

    Sverige idag.

  29. Efter att media bagatelliserat sexuella övergrepp på 11-åriga flickor så blir det rent pinsamt att de sedan upprörs av att en ungdomsorganisation sätter upp två plakat som formulerar det mediala hyckleriet.

  30. Daniel Nordström:
    Missade du den lilla detaljen att en 11-årig tjej blivit utsatt för sexuella övergrepp? VF, Aftonbladet och Svt försvarar alltså pedofili genom att smutskasta budbäraren?

    Tycker du att asylanterna i fråga ska få stanna i Sverige?

    VF är ändå ett föredöme vad gäller åsiktsfrihet.

  31. Jan Helin är en hycklare. 20 invandrare som mer eller mindre våldtar är ett pojksträck. Några som sätter upp plakat i syfte att väcka debatt är terrorism.

  32. För det mediala etablissemanget är det hela oroande av två skäl:
    -man känner att man tappar initiativet, affären blev stor, trots att AB vägrade skriva om det. Det var PI och FT som skrev om detta först. MSM sätter inte agendan längre och därför försöker man nu misskreditera alternativa medier.
    -SD skall under inga omständigheter få ”en martyr”. Landskrona var ett pilotfall, där man försökte att utmåla förövaren som ett offer. Nu upprepas taktiken.
    Medierna kan dock inte styre över verkligheten, men de kan förvränga den!
    Dessa 8 minuter i Agendan idag var en medial lynchning av samma slag som alla dessa debatter strax före och efter valet. Hedenmo tog på sig rollen av en åklagare med Helin som huvudvittne. Söder var dömd på förhand för ett allvarigt brott: ”att länka till FT” som i deras ögon sprider lögner och sympatiserar med ”högerextremister”.
    Jag kan bara hålla med Söder att AB är lika tillförlitligt som vilken annan källa som helst.

  33. Ta reda på vilka som ligger bakom politisk inkorrekt hemsidan i Sverige, samt alla dessa politiska inkorrekta hemsidor runtom Europa. Vem/vilka är det, vem/vilka finansierar detta, vad har dessa individer för agenda. Däri ligger konspirationen, inte att Sveriges största dagstidning inte publicerar en av 17 000 årliga anmälningar av sexuellt övergrepp.

  34. Våra förfäder slogs och dog för rätten att få ha den politiska uppfattning man själv vill ha och ska vi anse att det är vad ”yttrandefrihet” verkligen är kan jag upplysa om att Sverige är ett land som inte respekterar yttrandefriheten alls. Det är samma sak som att eliten tror att alla är barn och kan inte själva bedöma ideologier t.ex. Det måste man göra åt folket – alltså förbjuder vi ditt och datt. Det är som att hälla Blomstra över alltihop. Vuxna människor kan bedöma nazism, fascism, kommunism och feminism.

  35. Det viktiga i sammanhanget var ju att uppmärksamma det sexuella övergreppet mot de svenska småflickorna. Om Aftonbladet hade skrivit om det hade ju Björn Söder länkat till den tidningen istället. Eftersom Aftonbladet inte skrev något om övergreppet mot de svenska småflickorna men däremot gjorde PI detta så fanns det inga andra alternativ. Aftonbladet skrev inte om övergreppet alls. Först när aktivister kastade ägg mot ett transitboende för flyktingar i Solna, troligtvis där gärningsmännen bodde, så uppmärksammade Aftonbladet detta. Men det var inte för att fokusera på övergreppet mot flickorna utan för att försöka få gärningsmännen att framstå som offer. Varför uppmärksammade inte Aftonbladet de sexuella övergreppen mot de här svenska flickorna? Jo, för man vill på alla sätt man kan försöka tysta ner den här typen av brott där svenska småflickor utsätts för brott och sexuella övergrepp från just utlänningar.
    Jan Helin är en stor lögnare

  36. Journalister är ett hycklande släkte och Jan Helin är en av de värsta. Det finns ett utbrett
    missnöje i Sverige mot den frikostiga invandringen till Sverige. Inte enbart från SD-anhängare utan även inom andra partier. Det som gör många irriterade är att många journalister försöker dölja och undanhålla problem och kostnader i samband med invandringen. Det finns en nationsbudget i Sverige, där ska alla pengar tas. Ökar uttaget på ett område så måste något annat stå tillbaka.
    Det behöver man inte vara ekonom för att förstå.

  37. Mycket bra anfört Björn, kan bara lyfta på hatten.

    Sanningen skall fram!

    Ett föredöme för alla politiker. Björn Söder svarar media som en vanlig människa och inte som andra trögtänkta idioter, dvs 7 klöver paket. Jag är så glad att jag röstade på SD, äntligen finns det ett parti som vill och KAN värna om Sverige.

  38. Helin är en gapig översittare. Taktiken verkar vara att försöka överrösta Söder så att han inte får prata till punkt. Helt uppenbart vill varken Helin eller programledaren att tittarna ska få höra Söders syn på saken.
    Gammelmedia tycks betrakta det som totalt ointressant att invandrare utsätter svenska barn för traumatiska upplevelser. Priset för invandringen får tydligen bli hur högt som helst. Jag förstår verkligen inte hur det kan vara ett självändamål för media att propagera för invandring helt mot allt förnuft.

  39. Vad Hellin bör ta upp är skilnaden mellan Svenskar och invandrande i relationer. Sverige bedriver en maktfaktor som säger att ALLA män är brottslingar i nära relationer. Detta är helt fel…

  40. Med den sortens journalistik som AB bedriver så är det förståeligt att det blir protester, nu har de ju enligt egen utsago inte begått något brott eller ens varit på Helins tomt, en journalist borde väl veta att det är lagligt att visa sitt missnöje i detta land, Helin själv är ju snabb att uppmana till protester mot saker han själv ogillar.
    Han kanske borde ta en tur ut i något multikulturellt ghetto och själv se vilken verkligehet många svenskar lever i, rasismen mot svenskar frodas och 100tals eller kanske tom 1000tals övergrepp begås varje år utan att aftonblajjet skriver en enda rad om bakgrunden till detta, enligt dem är det enbart svenskar som kan vara ”rasister”

  41. Helin borde skämmas, propagera för mångkultur samtidigt som han själv lever så långt i från den man kan komma i Sverige, visa ditt goda omdöme nu Helin genom att flytta ut till Rosengård eller nåt liknande ställe, då kan man åtminstone respektera ditt ställningstagande i denna fråga.

  42. Hur ka AB säga att det inte finns utrymme att skriva om denna händelse när de efter ungefär en vecka iaf skriver om detta men då för att ”bevisa” att Fria Tider har ljugit, de har själv skrivit en förklaring till varför de skrev som de gjorde och den är enligt mig mer hållbar och trovärdig än Aftonbladet.
    Man tydligt se vilken agenda Aftonbladet arbetar efter och det handlar inte om att göra Sverige till ett bättre land för oss svenskar om man säger så, utan snarare tvärtom,
    mångkultur har blivit som en slags okränkbar religion bland sveriges journalister, att inte kunna granska alla fenomeni samhället med objektivitet visar ju att media i Sverige inte är ett dugg bättre än i diktatoriska stater

  43. De inlägg som postats här bevisar bara det Nordström skriver om. Det kanske viktigaste här är att INGEN förutom Lundell talar om det orimliga i att i sin professionalism få ett besök i sitt hem! Det talar tydligt om vilken agenda dessa ”invandrarkritiker” har… Läs inläggen och förundras över gatudomstolens argumentation!

  44. ”Det finns ett utbrett
    missnöje i Sverige mot den frikostiga invandringen till Sverige” Ehh Nej det gör det inte… och han propagerar knappast för något annat än medmänsklighet, något som ni ”invandrarkritiker” totalt saknar!

  45. Albin: Medmänsklighet? Medan svenska barn skändas så tar media de invandrade gärningsmännen under sina vingar, för att sedan angripa de som reagerar på vansinnet. Hela denna händelse får mig att må fysiskt illa.

  46. Detta bevisar bara det alla idag börjar upptäcka hur frånvarande och manipulerad som största delen av journalistkåren är.
    Tack PI och FT att de finns, hädanefter läser jag knapp afton lögnen eller sexpressen norran mfl vinklade tidningar.
    Hur kan man försvara sexangrepp på 12 åriga flickor.??????

  47. ”Hot mot journalister är i förlängningen hot mot demokratin och detta måste alltid kraftigt fördömas.”

    Vilket ärligt talat även bör gälla poltiker (och andra för den delen). Många har blivit utsatta för mycket värre saker än Jan Helin. Misshandel, brandstifning, hotelser, lögner, förtal, mordförsök… Jag nöjer mig med att nämna Issa Issa och N-E Hennix.

  48. Klinch:

    ”De inlägg som postats här bevisar bara det Nordström skriver om. Det kanske viktigaste här är att INGEN förutom Lundell talar om det orimliga i att i sin professionalism få ett besök i sitt hem!”

    Kanske det helt enkelt är så att de flesta håller med om att det är oaccetabelt, och därför väljer att använda utrymmet för att kommentera något annat?

  49. Jag vet inte vilken planet redaktören bor på. Själv bor jag i ett område med många invandrare och det är allt annat än sörgårdsidyll det vill jag lova. Självklart skall man inte dra alla över en kam. Fakta är dock att vi 2009 tog emot drygt 100 000 människor, det vill säga som en medelstor svensk stad. Flertalet kom från Irak, Somalia samt Afghanistan. Flertalet är analfabeter, man klupmar ihop sig med sina landsmän, vilket jag kan förstå, i enklaver där man inte behöver lära sig svenska eller hur sverige fungerar. Jag erbjuder redaktören att byta boende med mig en månad, antar att han bor i innerstan eller ett ”svenskt” villaområde

  50. Daniel…skärp dig och bli en riktig journalist. Att jämföra klottret hos Hallin med Libyen och Egypten, där journalister på riktigt hotas när de försöker få fram sanningen, ja sanningen Daniel. Nädu Daniel försök att bli en riktig journalist där man ska rota fram sanningar…bedrövlig jämförelse som säger allt om dig som vetande journalist…

  51. Den enda arbetskraftsinvandring som Sverige behöver är journalister.
    Norska, Danska & Finska tidningar är mycket bättre än den svenska skräpjournalistiken

  52. Brottet kommer förmodligen rubriceras som våldtäkt. Om det blir en objektiv bedömning det vill säga.
    Är det inte helt normalt egentligen att bli förbannad då främlingar förgriper sig på ”våra” småflickor? Tror du det finns något land, någon kultur där äggkastning inte hade varit det MINSTA som inträffat efter en sådan incident? Varför ska vi svenskar vara så svala och annorlunda?
    Glömde skriva att dom flesta av mina vänner och bekanta kommer att rösta på SD 2014. Det tack vare dom senaste politiska utspelen samt deras uppvaknande över hur medierna ständigt mörkar invandringens baksidor samt egna erfarenheter i sin vardag.

  53. inte lätt att vara åsiktspräst (journalist) då nätet finns. Kollar alltid på flashback och andra nätmedia för att få reda på vad som egentligen hänt i frågor jag vet ni mörkar. Kanske dags att stänga ner kommentarsfunktionen för gott så
    ni kan fortsätta leva i ert mediala isolat.

  54. Glömde en sak…hotet mot demokratin kommer inte från det håll ni tror…de mörka krafterna idag är fega politiker och journalister som inte sköter sitt jobb…

  55. Ja du Nordström! Att tycka synd om sig själv och sina gelikar är lätt… Likaså att säga nåt nått hemskt händer en själv och sina kollegor påverkar hela demokratin och att alla måste stå upp emot detta. Men tydligen är det inte lika lätt att tycka synd om småbarn som blir utsatta för sexuellt ofredande eller stå upp för dom?! Jag skäms, och blir äcklad när jag läser om det som händer i dagens sverige och medias del i det hela…. vart fan är Sverige på väg!!!

  56. Bagdaad Bob journaliste ger jag inte fem öre för.
    Finns det ingen hygien-utbildning ni kan få bidrag att gå….

  57. Sverker är en av de journalister som är hederlig. Hans uppgift är ju ändå att ställa penetrerande frågor och vara lite uppkäftig. Men han lät också Jimmie Å ha en chans att svara på frågorna utan att bli avbruten stup i ett. Det är så en journalist ska arbeta.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *