Vi uppmanas till otrohet

Måndag 14 mars kl 10.20
Otrohet. Det har alltid förekommit.
Det kommer också alltid att förekomma.
Nu kör en otrohetssajt en massiv reklamoffensiv där vi uppmanas att vara otrogna.
Det är sorgligt.
Sajten Victoriamilan.se marknadsför sig som ”Sveriges första datingsida för gifta och samboende”. Första gången jag hörde reklamen för hemsidan var i radio. Jag trodde först att jag lyssnade på ett ovanligt uselt inslag i P3 Humor. Det kändes nämligen helt bisarrt att höra budskapet.
Victoriamilan.se säger att den finns till för gifta och sambos som vill ha en affär vid sidan om. 100 procent anonymitet utlovas.
Nu fortsätter sajten sin reklamkampanj. Efter radiokampanjen går den vidare med sin marknadsföring via bland annat stora tavlor på busskurer och i tunnelbanan i Stockholm. Resume.se skriver att reklamen har anmälts till Reklamombudsmannen. Jag förstår att den upplevs som stötande. Jag får själv rysningar av den.
Visserligen tror jag inte att inte att en reklamkampanj gör att flera personer är otrogna, för det är som sagt ett beteende som alltid funnits – och som alltid kommer att finnas.
Det som däremot känns så sjukt med kampanjen är att den legitimerar otrohet. Den vill berätta för oss att det är helt okej att vara otrogen och att det till och med piffar upp det gråa och trista vardagslivet.
Ingenstans står det om de tragiska konsekvenser som otrohet i regel alltid för med sig.
Dessutom är det inte så svårt att inse hur illa alla som en gång blivit svikna mår när de möts av reklamkampanjen.
Allting känns bara sjukt. Och sorgligt.

youtube::fylpHVjk4U0::

1 kommentarer

  1. Den där sajten kan dra åt helvete. Skämmäs ta mig fan.
    De som står bakom den tar inget som helst ansvar. ska de inte också starta en mobbarsajt – ”det är skönt att få mobba av sig”. Eller en våldssajt – ”slå nån du vill på käften, det känns bättre efteråt”. läste om en av de ansvariga som uttalade sig ungefär i stil med ”otrohet finns redan så vi hjälper till att göra det mer diskret bara”
    Nä, total bojkott för sånt här skräp!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *