En förlust för fotbollen

Dagens allsvenska match mellan Syrianska och AIK bröts. FOTO: FREDRIK SANDBERG/SCANPIX

Måndag 25 april kl 19.55
Den allsvenska matchen mellan Syrianska och AIK spelades endast i drygt 20 minuter.
Jag är inte förvånad.
Svensk fotboll har tappat greppet om supportrarna.
”Huliganerna vinner över fotbollen. Det är tragiskt”, sade Syrianskas ledare Özcan Melkemichel till Svenska Dagbladet efter skandalen i dag.
Det är bara att hålla med honom.
Frågan är bara hur länge klubbarna ska tillåta huliganerna vinna, för det här är inte direkt första gången vi tvingas uppleva liknande scener på en svensk fotbollsarena.
Denna gång förstördes festen av att smällare kastades från läktarna. En av smällarna skadade assisterande domaren Daniel Wärnmark, Knivsta, som fick föras till sjukhus med öronskador.
Gång på gång har supportrar, främst i Stockholmsområdet, fått skämma ut sig utan att det skett någon förändring. Det enda som har hänt är att skandalerna har upprepats. Ett allsvensk derby i Stockholmsområdet är numera synonymt med skandaler.
Efter dagen trista händelse väntar förstås straff i form av poängavdrag eller något liknande och sedan kommer skandaler att hända igen. Och igen.
Klubbarna har helt enkelt tappat greppet.
Hur är det möjligt att smällare, bengaler och annat hela tiden smugglas in på läktarna? Vad händer när även knivar och skjutvapen smugglas in?
När inträffar de första dödsfallen?
Fotbollsföreningarna i Stockholmsområdet måste nu sätta sig ner och på allvar diskutera igenom problemen med våldet på läktarna. Det måste bli ett slut på flatheten. Klubbarna måste agera och återerövra fotbollen från huliganerna.
Som det är i dag törs knappt en vanligt funtad förälder ta med sig sina barn på en fotbollsmatch i Stockholmsområdet. Det är tragiskt.
För övrigt kan jag inte låta bli att tycka synd om Dinko Felic. Han nickade in 1-0 för Syrianska på en fin frispark från Yussuf Saleh.
Han kunde ha blivit en evig hjälte.
Men vem bryr sig om det en sådan här dag?
Den här söndagen var ytterligare en stor förlust för svensk fotboll.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *