Holmlund trasslar in sig

Lennart Holmlund bullrar på som vanligt. FOTO: PER A ADSTEN

Fredag 10 juni klockan 16.55
Kommunalrådet Lennart Holmlund har nyligen skrivit ett blogginlägg.
Där trasslar han in sig i svårbegripliga bortförklaringar om hur han inte kunde gå ur Facebook-sidan där han stödjer strippklubbesök.
Det märkliga är att han inte med ett enda ord skriver någonting om varför han överhuvudtaget gick med i gruppen i första taget.
VF skrev för ett par dagar sedan om att Umeås socialdemokratiska kommunalråd Lennart Holmlund valt att gå med i Facebook-sidan ”Vafan låt Kungen gå på strippklubb”, en sida som nu har nästan 130 000 medlemmar.
För att gå med på denna sida måste man göra en aktiv handling genom att trycka på ”gilla”-knappen.
Holmlund säger att han inte gjort detta och att han därför måste ha blivit hackad.
Sent på kvällen innan den första artikeln publicerades i VF gick Holmlund ur gruppen, detta efter att VF:s reporter pratat med honom. Sedan dess har åtminstone inte jag hittat honom bland gruppmedlemmarna.
Själv säger han i dagens VF han att han inte kan gå ur gruppen, vilket han ser som ett bevis på att han är hackad.
Holmlund är förstås inte hackad. Den ursäkten är inte trovärdig. Däremot har han möjligen gått med i gruppen av misstag, men det tar Holmlund inte ens upp som ett alternativ.
Vem tror på fullt allvar att en hacker skulle ta sig in på Holmlunds Facebook och sedan enbart gå med i ”Vafan låt Kungen gå på strippklubb”? Om någon ville hacka Holmlunds konto skulle förstås den personen göra någonting helt annat.
Men Holmlund skyller ifrån sig och skyller som så ofta förr på media.
Dessutom kommer han med hotelser, som han också gjort så ofta den senaste tiden.
Om Juholt blev partiledare skulle han ”ta mig fan” lämna partiet.
Till VF:s reporter har han sagt att han ska sluta med Facebook.
Till VF:s reporter sade han även att han skulle säga upp prenumerationen på VF.
I sitt blogginlägg på vk.se i dag fortsätter han att hota. Han skriver att han ska sluta ringa upp reportrar, eftersom han är så felbehandlad.
Ingen vet att någonting av detta kommer att ske.
För Holmlund kommer enbart med tomma och bullrande hotelser som få längre orkar lyssna på. Tänk om han istället verkligen stod för det han sade och gick ur både partiet och Facebook. Vill han inte längre prenumerera på VF är det förstås också ett val han kan göra.
Holmlund skriver dessutom att media sysslar med ”förföljelsekampanjer”. Det är rent nonsens.
VF förföljer inte Holmlund – och det gör knappast något annat media heller.
VF tycker inte illa om Holmlund – och det gör knappast något annat media heller.
Däremot är Lennart Holmlund kommunalråd i Umeå och därför granskas han och det vi skriver är enbart det Holmlund själv säger – eller gör.
Holmlund borde sluta fäkta hejvilt åt alla håll.
Han borde istället ägna mer kraft åt att fundera på hur han agerar.

19 kommentarer

 1. Advokatsamfundets generalsekreterare Anne Ramberg utsätts nu för dessa journalister då hon gett kungen sitt stöd genom att anse att man inte kan lita på grovt kriminella personers påståenden. Vilket tydligen är fel enligt dessa journalister. Jag vet i varje fall vem jag skulle lita på om jag fick välja på kungen och någon grovt kriminells ord.

 2. Han gick ju knappast med för att stödja strippklubbesök utan för att stödja kungen i att han får gå på strippklubb om han vill för det i sig är ju inte olagligt. Alltså han stödjer inte strippklubbar utan kungens rätt att välja själv

 3. Misstag, hackad, medvetet oavsett vilket av alternativen är till att han var i gruppen ska inte ha någon betydelse. Varför ska media hålla på med sina häxjakter på ”kändisar” dom är vanliga mäniskor som resten av oss, den som påstår att dom inte har några brister är inget annat än lögnare. Låt dom ha sina privata liv i fred så länge dom sköter sig under tiden dom arbetar. Om ni ska skriva om tex kungen som vart på strippklubb kan ni väll skriva om dom förmodligen resterande 50% av svenska befolkningen som vart det med. tror nog att Daniel Nordström tatt många tvivelaktiga beslut i sitt liv, det är en del av att vara mänsklig!

 4. Snälla sluta kritisera Holmlunds privatliv han har rätt att gå med i vilka gruppar han vill och även gilla de sidor han själv vill! Detta är hans privatliv så tack för mig!

 5. Det är möjligt att VF inte tycker illa om Holmlund, men det är lätt att få detta intryck av artikeln. Att på ett ensidigt, och med användning av styrkeord, sätt kritisera någon kan lätt ge intryck av att detta är ett personangrepp. Att sedan ta upp mannens beteende i andra situationer för att ge ett intryck av dennes karaktär i en artikel som i grunden bör handla om ett handlande i en specifik situation ger ytterligare intryck av personangreppskaraktär. Det kan infrågasättas varför en journalist tycker det är mödan värt att lägga tid och arbete på att tala om en persons brister. Min personliga mening är att det journalistiska värdet i sådant agerande kan ifrågasättas.

 6. Hahaha ja visst borde han fundera över hur han agerar! Det började med att han tryckte på en knapp på internet och att det dessutom visade upp att han hade en åsikt! Borde väl minst vara livstids fängelse enligt vårt straffsystem?

 7. Klart våra folkvalda ska granskas extra mycket. Och Holmlund ger väldigt mycket, då får ha ta mycket också. Klockrent av Nordström, tycker jag.

 8. Allt detta är löjligt. Ingen ska lägga sig i andra människors privatliv. Alla har rätt till sin egen åsikt, det borde svensk media lära sig någon gång.

 9. såklart han trasslat in sig…hade han stått för sin gilla hade han varit kung…med över 100 000 fans…nu är han bara patetisk och borde avgå…de borde även folkpartisten som anmälde också göra…in med nya gilla people….:)

 10. Sakfelen fortsätter att hagla här i Folkbladet. Holmlund behöver ej göra något aktivt val för att bli medlem i någon facebookgrupp. Det räcker med att den som som startar gruppen ansluter vilka han vill av sina vänner så är de medlemmar till de själva upptäcker detta och väljer att gå ur. Otroligt men sant. En annan variant är att den som startat gruppen byter namn på den efter att folk gått med. Lennart Holmlund har klart o tydligt tagit avstånd från denna grupp o där borde historien fått ta slut. VF fortsätter älta detta på värsta veckotidningsmanér utan att veta vad de pratar om. Det torde ha större nyhetsvärde att skriva om Janssons katt som sprungit bort.

 11. Daniel Nordström, det är inte speciellt svårt att få in ditt namn på en FB grupp heller, vem som helst kan ju utge sig för att vara någon annan(utan att blir nedstängd). Jag skulle lätt kunna regga en fakeanv med ditt namn ta din profilbild å trycka gilla på ”Vafan, låt Kungen gå på strippklubb” för att sätta dig i klistret så är det inga problem!

  för övrigt var MamaMia4U:s kommentar klockren!

 12. Det som fick mig att klicka på ”Gilla” är att massmedia älskar att göra en höna av en fjäder. Jag förmodar att det gäller de flesta som gillat sidan.
  Vad spelar det för roll vad som sker på en PRIVAT fest? Ingen gäst kan ses som ansvarig för vad andra gäster gör och alla som inte var med på festen har inget med det att göra. Det är det som menas med en ”privat fest”.
  Att massmedia ställer större tilltro till uppgiftslämnare från undre världen än till kungen tycker jag också är märkligt. Ingen har ju fått granska de påstådda bilderna för att kontrollera äktheten.
  Jag tycker det mer ser ut som ett misslyckat utpressningsförsök som inte lyckades och nu håller skurkarna på att jävlas som hämnd.
  Att inte kolla källan innan man går ut och anklagar tycker jag är väldigt dålig journalistik.
  Men när drevet går så går det och då försvinner allt sunt förnuft.

  Men det gäller ju att sälja lösnummer kanske…

 13. Holmlund va lugn blir man anklagad av Folkbladet så är man med största sannolikhet oskyldig!! Det är min erfarenhet

 14. Jag har inte gått med i någon grupp VF är den som ljuger i denna fråga. Alla som sett hur jag kan lägga in vilka grupper som helst har också fått se att jag kan gå ur dessa. Det visades i VK me nVF är rena rama ljugarbänken. Det är skamligt helt enkellt och det är inte lönt att förklara för de som inte vill förstå.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *