Möss och människor

Västerbottens Folkblads redaktion har haft en bra dag på jobbet. Olov Antonsson, som håller i tidningen, skrev artikeln som gav eko i Sverige. Foto: KENNETH SANDELIN

Torsdag 26 januari kl0ckan 16.20
I dag har vi firat med tårta på redaktionen.
I natt levererade vi ett scoop som gav eko i hela Sverige.
Det har varit en stor dag som gått under temat ”Möss och människor”.
I går kväll kunde ett par trovärdiga källor berätta för oss att Stefan Löfven föreslås bli ny partiledare för Socialdemokraterna.
I natt gick vi som första media ut med uppgiften på folkbladet.nu och nyheten publicerades också i papperstidningen.
I dag har vi citerats runt om i landet, inte minst av Expressen som gav oss föredömligt med credd på insidorna, förstasidan och till och med löpsedeln.
Även branschtidningarna skriver om scoopet, däribland Resume, Medievärlden.
Under det senaste dagarna har det diskuterats mycket kring att så många journalister har hängt vid Socialdemokraternas högkvarter på Sveavägen 68 i Stockholm. Drevet har det kallats. Om Västerbottens Folkblad hade haft en redaktion i Stockholm hade vi också hängt där.
I vilket fall. Naturligtvis känns det roligt att de mindre tidningarna, som har betydligt mindre resurser än drakarna, har lyckats slå hela Sverige.
När Håkan Juholt avgick fick Östran den exklusiva intervjun med honom.
Därefter kunde Folkbladet avslöja att Löfven ersätter honom.
Allehanda.se kunde under förmiddagen bekräfta nyheten via Löfvens mamma och därefter valde Socialdemokraterna att offentliggöra nyheten på en presskonferens på Sveavägen 68.
Samtidigt har också en annan mycket bra historia i dagens upplaga av Västerbottens Folkblad uppmärksammats – musen som fastnade i bankomaten.
Detta var vår planerade toppnyhet till dagens tidning och eftersom vi fick loss nyheten om Löfven sent valde vi att enbart toppa spalten på förstasidan med Löfven. Mushistorien toppade förstasidan.
Det har ett antal medier uppmärksammat, bland andra Medievärlden, Nyheter24 och SVT – som av någon anledning påstår att nyheten om Löfven blev en notis. Den reporter som skrev den artikeln för SVT har uppenbarligen inte läst dagens upplaga av Västerbottens Folkblad. Men det är SVT:s problem och inte vårt.
Vi är bara glada över att vi lyckas glädja medie-Sverige och har inget emot att dagens tema för Folkbladet är ”Möss och människor.
Jag har fått ta emot enormt många gratulationer efter dagens scoop.
Men det är inte jag som ska ha äran – det är mina duktiga medarbetare som fick fram den här nyheten.
Jag är stolt över att en nyhet från en liten lokaltidning kan ge eko i Sverige.
Det är en ära att arbeta ihop med proffs!

4 kommentarer

  1. allehanda.se kallar sin publicering ett scoop. Hur ser ni på det – ska man inte vara först för att ”scoopa”? På min tweet-fråga säger Markus Melinder att ”det är en kombination av båda publiceringarna”. Intressant. Men stort grattis för bra jobb!

  2. Jag älskar att min gamla tidning och mina gamla kompisar var först med detta. Grattis Danne och Danne. Och alla ni andra. Ni är på en grymt bra arbetsplats.

  3. @Jonas Lundqvist: Allehanda Media gör ett mycket bra jobb och att allehanda.se lyckades bekräfta vår nyhet var även det en stor nyhet. Jag gratulerar Marcus Melinder och övriga för ett gott arbete.
    @Johan Lindberg: Stort tack för dina ord. De värmer!

  4. Vilka var medierna som refererade till er som ”VÄRMLANDS Folkblad”? TV4 och TT, eller hur? Kanske flera? Visar i alla fall hur värdelös mediebevakningen är på annat håll.

    Grattis VF!!!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *