En viktig röst i debatten

Tisdag 21 augusti klockan 09.35
Lena Sandlin har under sina två år som politisk chefredaktör för Folkbladet varit en stark och viktig röst i den politiska debatten.
Nu går hon vidare mot nya mål.
Jag önskar henne ett stort lycka till, men kommer att sakna henne som god kollega och i den dagliga debatten.
Lena Sandlin är ett känt namn inom Socialdemokraterna. Redan i unga år gjorde hon en snabb politisk karriär. 1994-2004 var hon riksdagsledamot för Västerbottens läns valkrets. Hon har varit ledamot i skatteutskottet och trafikutskottet och suppleant i kulturutskottet och utbildningsutskottet. Åren 2005-2006 var hon ordförande för Riksteatern.
Under de senaste åren har hon varit politisk chefredaktör för Folkbladet. Hon hade det svåra uppdraget att ta över efter uppskattade företrädaren på Folkbladet Lars Bodén, en arbetsmyra som också var en stark röst i den politiska debatten,
Lena Sandlin har i sin roll på Folkbladet gjort det enda rätta. Hon har förvaltat arvet efter Lars Bodén väl, men hittat sin egen stil som politisk chefredaktör. På så sätt har Folkbladets ledarsida fortsatt varit väl läst och citerad runt om i landet.
Lena har alltid vågat säga det hon tycker och därför varit mycket efterfrågad i medierna runt om i landet. Det har inneburit att Folkbladet ständigt synts i debatten under de senaste två åren.
Nu inleds processen för att hitta Lena Sandlins efterträdare. Rekryteringsansvaret ligger hos Socialdemokraterna i Västerbotten, som äger Folkbladet till nio procent. I det ägarskapet ingår just att utse politisk chefredaktör.
Under den processen kommer Lena att arbeta vidare i samma roll på Folkbladet.
Därefter går hon vidare till nya spännande utmaningar i en ny bransch, vilket du kan läsa om här i Folkbladets artikel.
Jag önskar Lena all lycka – men kommer att sakna henne i den dagliga politiska debatten och dessutom i våra ständigt intressanta diskussioner på redaktionen.

 

1 kommentarer

  1. Dessa väl valda ord, på vilket sätt är dessa påkallade. För mig som läsare och prenumerant visar Lena S med övertydlighet i handling att allt hon skrivit är lögn och fantasier då hon öppet och medvetet sätter sig i samma båt som Jan Emanuel, Pär Nuder , Jan Nygren m.fl.
    .
    Eller står tidningen verkligen bakom och stöder överlöpet, i sluttampen är det en fråga om trovärdighet i rörelsen och förtroendet för de som fått förtroende i den demokratiska processen.
    .
    Vem kan man lita på, det sägs en sak men görs motsatsen, kan man tala väl om en femtekolonnare ?

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *