Välkommen, Fredrik Jansson!

Fredrik Jansson är Folkbladets nye politiske chefredaktör. FOTO: TORBJÖRN JAKOBSSON

Måndag 3 december klockan 17.35
Folkbladets ledarsida är väl läst i inte bara i Västerbottens län utan i hela landet.
Den är också väl kommenterad och citerad i många olika sammanhang.
Ambitionen är att utveckla detta ytterligare.
Jag är övertygad om att Folkbladets nye politiske chefredaktör Fredrik Jansson är rätt man för den uppgiften.

Strax efter lunch i dag presenterades 38-årige Fredrik Jansson för sina nya kollegor på Folkbladets redaktion i Umeå. Samma stund lades nyheten om att han fått jobbet ut på folkbladet.nu.
Under dagen har också andra medier skrivit om nyheten. Här är artiklar i VK, SVT Västerbottensnytt, Radio Västerbotten, Medievärlden och Dagens Media.
Under Lena Sandlins tid som politisk chefredaktör på Folkbladet har tidningens ledarsida nått stor spridning i hela Sverige.
Uppsalabon Fredrik Jansson – som under det kommande året planerar att bosätta sig i Umeå med sin familj – har tidigare skrivit ledare i bland annat Folkbladet och även varit politisk redaktör på Uppsalademokraten och ETC Stockholm. Nu har han många intressanta tankar på hur han vill utveckla Folkbladets ledarsida.
Inom kort kommer han att börja blogga på blogg.folkbladet.nu. Han syns redan i sociala medier och jag rekommenderar er att redan nu följa honom på twitter – om ni inte redan gör det.
Jansson har också tankar på bland annat framtida podd-sändningar där aktuell politik kommer att diskuteras.
Allt detta känns spännande och som en både naturlig och viktig del i ett arbete för en modern politisk chefredaktör.
Fredrik Jansson gör sin första arbetsdag på Folkbladet i dag. De inledande dagarna ägnas åt att bekanta sig med den nya arbetsplatsen och sätta sig in de redaktionella systemen.
Därefter kommer Jansson att börja skriva ledare mer frekvent och garanterat ge avtryck i den politiska debatten, såväl lokalt som på riksplanet.
Under Lena Sandlins ledning var Folkbladets ledarsida oerhört uppskattad. Det har många läsare vittnat om. Jag är övertygad om att den kommer att bli lika attraktiv under Fredrik Janssons ledning.
Varmt välkommen till Folkbladet, Fredrik!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *