Britt-Marie Lövgrens röst är saknad

Energisk och full av kraft. Så kommer vi att minnas Britt-Marie Lövgren. FOTO: KENNETH SANDELIN

Tisdag 25 december klockan 18.10
Julfrid. Glädje. Då kom det sorgliga beskedet.
Politikern Britt-Marie Lövgren är död.
Jag kommer alltid att minnas hennes som en person som gav mycket energi.
Britt-Marie Lövgren blev bara 57 år gammal. Jag visste att hon hade insjuknat för några månader sedan, ändå kom beskedet som en chock.
Sist jag talade med henne var hon som hon alltid brukar vara. Energisk, på väg framåt, aktiv, mitt i steget. Det är också precis så jag kommer att minnas henne.
Jag tror att det är så många av oss kommer att minnas henne.
– Hon lämnar ett tomrum, hon har gjort oerhört mycket för partiet och har varit fruktansvärt energisk, säger till exempel partikamraten i Folkpartiet, Marianne Normark, till Folkbladet.
Britt-Marie Lövgren skrev sitt sista blogginlägg på VK:s sajt 14 september.
Hon hänvisade då till en artikel hon läst i Folkbladet:
”Läser i Folkbladet om att 69 unga under 22 år och utan arbete kommer att få chansen att samtidigt arbeta och studera. Jag kan inte annat än hurra över detta.
Metallklubben är positiva – bra så! Själv tycker jag att absolut alla initiativ där arbetsgivare erbjuder arbete och utbildning i kombination ska gratuleras. Arbetsgivarna för att de 1) är en bra förebild för andra arbetsgivare att göra likadant och 2) för att de säkrar arbetskraftsbehovet framöver. Ungdomarna givetvis för att de 1) får en utbildning, 2) får jobb i åtminstone ett år och 3) i allra högsta grad förbättrar sina CV.”
Så löd hennes korta och kärnfulla sista inlägg.
I sin blogg tog hon ofta strid för det hon trodde på och inte minst gick hon emot mot kommunalrådet Lennart Holmlund (S) i många frågor.
Britt-Marie Lövgrens röst var viktig i Umeås politik.
Den rösten kommer nu att saknas enormt mycket.
Minnet av henne kommer alltid att leva och jag kommer att minnas henne som person och hennes gärning med största respekt.
Vila i frid, Britt-Marie Lövgren!

 

1 kommentarer

  1. Minns Britt-Marie Lövgren som en stor suporter till Umeå IKs damfotbollslag och den glädje hon visade vi våra framgångar. Britt-Marie gladdes mycket över vår Svenska och Europeiska Mästerskap som vi vann. Britt-Marie satte ochså stort värde över våran förenings stora Marknadsvärde ute runt om i Världen som har stor betydelse för Umeå Kommuns marknadsvärde. Jag minns oxå som ordförande i Umeå IK den spontana och stora glädje hon visade när hon mötte oss när vi landa åter i Umeå efter vår Mästerskap!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *