Hon hade ett stort varmt hjärta

Bilden är från 2008 när Kerstin Söderström gick i pension och avtackades av sina kollegor på Folkbladet. Hon var en klassisk lokalredaktör som blev en stor profil för Folkbladets läsare. FOTO: KENNETH SANDELIN

Fredag 25 januari klockan 14.40
Kerstin Söderström var lokalredaktör på Folkbladet i Vilhelmina under åren 1980-2008.
Lördag 19 januari avled hon hastigt.
Vi kommer alltid att minnas Kerstin för hennes stora och varma hjärta.

Jag minns en händelse i slutet av 80-talet, en händelse som vi ofta pratat om på Folkbladets redaktion genom årens lopp.
Kerstin Söderström hade gjort ett ambitiöst jobb och levererat en lång och välskriven lördagsintervju till redaktionen.
Några kvällar innan intervjun skulle publiceras upptäckte en stressad kvällsredigerare, strax innan deadline, att det saknas en notis på en sida i tidningen.
Redigeraren tog helt sonika Kerstins intervju, satte saxen i den och kapade brutalt ner den till en liten fjuttig notis.
De flesta reportrar hade blivit ursinniga över hur det ambitiösa journalistiska arbetet hade förvanskats. Men inte Kerstin Söderström. Dagen efter att notisen publicerats ringde hon upp redaktionen och frågade lugnt och stilla vad som hänt. Hon accepterade lika lugnt förklaringen och kunde skratta åt historien.

Det är så jag kommer att minnas Kerstin Söderström. Hon tog även motgångar och andras misstag med samma ro. Hon anställdes på Folkbladet i Vilhelmina 1980 och hon blev tidningen och bygden trogen fram till pensioneringen 2008.
Hon avled hastigt lördag 19 januari. Dödsannonsen, som publiceras i Folkbladet i lördag 26 januari, har ett stort rött hjärta som symbol. Ingen symbol kunde ha varit mer passande.

Kerstin hade ett stort hjärta i sitt arbete. Hon hade ett stort hjärta i hembygden Bäsksele, där hon älskade att vistas ute i skogen och hon hade framför allt ett stort hjärta för sina nära och kära, för döttrarna Hanna och Maria och deras familjer.
Hon var en Folkbladets klassiska lokalredaktörer. Hon var en uppskattad profil, främst i Vilhelmina där hon verkade.
I november skulle hon ha fyllt 70 år. Nu har hennes varma hjärta slutat att slå. Saknaden efter Kerstin är stor, men det varma minnet av henne kommer alltid att leva.

1 kommentarer

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *