Nytt unikt samarbete med ABF

På måndag får Folkbladet två nya reportrar i Lycksele, Gabriella Garpefjäll (till vänster) och Emma Eriksson. De vikarierar i Lycksele under våren innan nyanställda Maria Helttunen och Elin Falk påbörjar sina nya tjänster i Lycksele. FOTO: TINA SKIÖLD

Fredag 8 mars klockan 20.00.
Nästa vecka blir både spännande och viktig för Folkbladet. Från och med måndag ökar vi personalstyrkan i inlandet och inleder dessutom ett helt nytt och unikt samarbete med ABF Västerbotten.

Folkbladet är ett nyhetsmedia för alla som är intresserade av Västerbottens län. Genom åren har vi inte minst blivit kända för vår goda inlandsbevakning.
I fjol var vi inte så starka som vi vanligen är i inlandet och det påtalar läsarna också i en läsarundersökning som har genomförts.
Anledningen till detta är flera. Vi tappade bland annat på kort tid tre duktiga reportrar i Lycksele. Efter det valde dessutom reportern Daniel Brännlund, efter kort tid, att gå vidare till en annan arbetsgivare.
Sedan årsskiftet har Rebecca Ölmebäck med framgång vikarierat som reporter i Lycksele. Hon har nu gjort sin sista arbetsdag. I stället har vi anställt två nya reportrar i Lycksele.

De två reportrar som har tillsvidareanställts på redaktionen i Lycksele är Maria Helttunen och Elin Falk. Helttunen, som börjar i Lycksele 1 juni, har tidigare arbetat på Smålandsposten.
Elin Falk är redan välkänd för Folkbladets läsare efter en tids vikariat på redaktionen i Umeå. Hon kommer inom kort att vara föräldraledig och beräknas börja i Lycksele någon gång runt årsskiftet.
Redan från måndag har emellertid Folkbladet två reportrar på plats i Lycksele, Gabriella Garpefjäll och Emma Eriksson, som båda har vikariat åtminstone fram till sista maj.
Sedan tidigare har vi David Sandström som reporter i Vilhelmina och den flygande reportern Agne Hörnestig som, med Umeå som utgångspunkt, ständigt gör intressanta reportageresor i Västerbottens inland.
Med denna uppsättning av duktiga reportrar i inlandet känner jag mig trygg. Folkbladets inlandsbevakning kommer att förbättras under 2013.

Ännu mer kommer bevakningen att stärkas via ett unikt samarbete mellan Folkbladet och ABF Västerbotten.
Nästa lördag, 16 mars, inleds en studiecirkel i Lycksele under ledning av rutinerade frilansreportern Annika Rydman. Folkbladet och ABF är arrangörer.
Syftet med studiecirkeln är att utbilda frilansare och kontaktpersoner. Det ska ge Folkbladet fler ögon och fler pennor i inlandet.
Förhoppningsvis blir denna första studiecirkel lyckad så att vi sedan kan föra ut den till andra orter runt om i Västerbotten och på så sätt få ett mycket bredare kontaktnät av frilansre och kontaktpersoner.
Jag är mycket glad över att vi har kommit överens med ABF om detta samarbete som så vitt jag känner till är helt unikt i sitt slag i Sverige.

Jag säger som juristen och moderate politikern Jan Carle (född 1937):
”Det är vid gränsen till det redan odlade som nya marker står att vinna.”

Veckans lista
Slutspel. Det är nu hockeysäsongen börjar på allvar. Äntligen!
Schlageryra. Melodifestivalen lämnar ingen oberörd.
Pia Sundhage. En förebild inom fotbollen.
8 mars. En dag vars budskap är lika viktigt alla dagar.
Lotta Bromé. Alltid lika briljant och säker i radio.

2 kommentarer

  1. Sossarna är starka i inlandet. Ta med i utbildningen att, skriv inget negativt om sossarna för då mister du jobbet. Arbetarrörelsen ska ha tidningar, men man måste tolerera offentlig kritik och en debatt i egna media. Sedan näringslivet i Lycksele genom Partiet tvingade folkbladet förflytta Thotnberg så har folkbladet kallats ”pensionärs kallsången” för hä stå ju inge i dem. Den döende hästen ABF har ju nog med sina kurser om flugbindning och annat pyssel.

  2. @Rubin Söderlund: Jag förstår ärligt talat inte riktigt vad du pratar om. Om jag tolkar dig rätt tror du att socialdemokraterna styr Folkbladet. Det är en tröttsam villfarelse som somliga av någon anledning ännu har. Om jag tolkar dig rätt kan jag meddela att du har helt fel.
    När du skriver ”Thotnberg” antar jag att du syftar på vår tidigare reporter Viljo Thornberg. Han jobbade tidigare i Lycksele och därefter i Umeå där han främst bevakade Umeås kranskommuner. ”Partiet”, som du skriver, hade naturligtvis ingenting med hans nya arbetsuppgifter att göra.
    För övrigt är ABF en bra samarbetspartner för Folkbladet. Det här projektet tror jag är intressant, positivt och givande för båda parter.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *