SM 2011 avklarat

Kom till SM direkt från Turkiet (!) där jag tävlade i Vinteruniversiaden, ett studentmästerskap som innefattar de flesta vinteridrotter av värde. Loppen i Turkiet gick på 1700-1800m höjd vilket gjorde tävlingarna till bra uppladdning inför SM i Sundsvall.

Gjorde ett stabilt 30km med 15:e plats som resultat. Sprinten kunde gått bättre men en krasch i semifinalen gjorde allt till Lotto. Det blev för mycket folk på liten yta och med 195cm långa skidor blir det trångt. 10:e plats efter 4:e plats i en oinspirerad B-final..

15km gick på en utslagsgivande bana med långa backar både uppför och utför och minimalt med ”vila”. Kroppen var bra men skidorna var bättre så resultatet blev 9:e plats. Skönt att få åka fort i klassisk stil ibland.

Nu blir det förhoppnigsvis Vasaloppet detta år, även om jag inte alls tränat för det. Lite panikstakning de sista veckorna kanske kan göra att jag orkar ta mig i mål..

/Markus

1 kommentarer

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *