Körkort

I mitt extrajobb befinner jag mig rätt ofta ute i trafiken. Detta innebär att jag får bevittna en hel del mindre genomtänkta bilburna aktioner som, än så länge, inte har medfört några direkta skador på mig mer än att jag numera anser att större delen av landets fotgängare, cyklister, mc-åkare, bilister, buss- och lastbilschaufförer är komplett jävla dumma i huvudet. Hursom. Kategorin Mopedister i tonåren borde fan deporteras från, om inte landet, så åtminstone från vägarna. Häromdagen när jag skulle köra igenom tunneln under Tunnelbacken fick jag syn på vad som förmodligen var det absolut minst genomtänkta beslutet sedan någon la fram en bunt A4-papper och bad Takida att skriva under skivkontrakt. Men nu var det inte Takida vi skulle avhandla utan lätt sinnesslöa trafikanter. Åter till tunneln. På väg från sjukhuset planerar jag alltså att ta vänster i korsningen och fortsätta genom tunneln som leder till Ålidhem. Jag blinkar, svänger och där, på min vänstra sida precis innan tunneln börjar, får jag syn på ett stycke människa som helt ärligt borde fundera på att slutförvara sin genpool i Oskarshamn. Hur fan tänker man om man väljer att parkera sin moped i nära anslutning till en tunnel, där hastighetsskylten säger 60 km/h, krypa upp på mopedsadeln som om det vore en kall höstnatt, TA AV SIG HJÄLMEN och SKRIVA ETT FUCKING JÄVLA SMS?

Exakt vad är problemet? Hur fan får en sådan homo sapiens vardagen att fungera? Jag kräver inte att hela befolkningen ska vara några hjärnkirurger men är det så jävla svårt att tänka till ibland? Om inte för sin egen skull så åtminstone för min. Så slipper jag känna den där totala uppgivenheten inför mänsklighetens fortsatta existens.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *