Jag är bevisad


Ska vi börja med Iksu?
Balrog demolerades nämligen av den ångvälten. Det var Iksu, Iksu och åter Iksu som förde spelet, skapade hinkvis med möjligheter (brände alldeles för många) och som gick segrade ur striden. Jag var imponerad, publiken likaså.
Hemmalaget själv var det däremot inte alls i samma utsträckning.

– Det brukar vara en svacka efter Europacupen, hoppas vi gjort bort den nu, sade ”Jocke” Sjöström.

– Helt klart godkänt får vi i alla fall, tyckte Therese ”Mini” Andersson.

Oavsett om Iksu gick på låga varv eller inte stod Balrog chanslösa. Och även om ”Jocke”, när vi talades vid efter matchen, avfärdade Balrog som en given guldkandidat så är det ändå fjolårsmästarna vi pratar om. Det har konstaterats förr och ska sägas igen – Det ska mycket till för att det inte ska bli en SM-Final för Iksu även i år.

Iksu har länge varit känd för att spela rolig innebandy, men i år bjuder man på ett koncept som inte bara har bländat Jan-Erik Vaara och övriga innebandypampar, utan även hemmapubliken.

– Vi vill sätta hög press hela tiden med folk högt upp i banan. Sen har vi många tekniskt skickliga lirare som vi låter få utrymmet att ha lite mer boll och hitta på egna lösningar på banan istället för att vi spelar efter en given modell, förklarade ”Jocke”.

Annars då. På måndag släpps landslagstruppen, kan vi snälla få se kärnkraftverket Mini i den gula dressen? Snälla? Hon är riktigt het just nu!
ooo

Umeå City gick segrande ur fajten med Västerås efter två riktigt bra perioder. Idag gick man rakt på mål och hittade lite utav fjolårets takter. Äntligen var ordet! Underhållande var det också.

En julgranspyntad Peter Siepen i kaptensmössa delade ut priset till matchens lirare i båda lagen. Mats Jonsson gjorde idag det han är bäst på, nämligen mål, och förärades därmed priset i hemmalaget.

– Jag tycker det kändes märkligt, är inte alls nöjd med mitt spel idag, menade dock Jonsson självkritiskt.
Han kanske hittar lite kul läsning i målprotokollet att trösta sig med. Skönt är det hursom för Mats att han får sina första fullträffar för säsongen och att han är kry. City behöver hans målgörargener.

Daniel ”Pettzon” Pettersson skjuter inte alltför ofta. Det borde han göra. Idag gjorde han två mål när han väl bestämde sig för att fyra av.

– Äh, jag gillar att passa, sade han med ett leende.

Jag tittade bort när ”Pettzon” gjorde sitt andra för dagen. Men det spelade ingen roll – man hörde vilken kalasträff han fick. Smackibonk!

– Vet inte vad jag gjorde. Jag tror den gick ribba-stolpe-in.

ooo

Stefan Lindberg har knegat på länge för att få speltid och komma igång. Jag har tidigare inte direkt studsat upp och ned av det jag sett av honom, men idag var han ordentligt på G.

– Ja verkligen. Jag känner att det börjar lossna nu med tre matcher i benen, sade han.

– Jag har blivit bättre vän med bollen och har fått en bättre känsla. Men det här är bara början, jag har mer att ge och utvecklas hela tiden.

ooo

Skellefteå med U19-landslagsspelarna Frida Norström och Emelie Marklund i spetsen åkte på en mina mot svårspelade Endre. Glädjande är dock kapten Norströms insats där hon försökte med två mål. Den tjejen kan bli något!

ooo

Slutar ett långt inlägg med att känna lite för Sandåkern i herrettan som tappade poäng igen genom ett sent baklängesmål. 4-4 blev det mot Odelberg/Ingarö.

Enligt rapporterna ska det ha rört sig om spel på ett ommålat garagegolv i en hall som skulle fått en öststatsgympasal att framstå i god dager. Om det påverkade resultatet låter vi vara osagt.

För övrigt anser jag att Hammahallen bör förstöras.

2 kommentarer

  1. Kom igen nu. Finns knappast en hall i Sverige där det alltid spelas matcher som är på gränsen hela tiden. Tufft spel och lirarna får verkligen komma fram när det är så begränsat med utrymme. Stor hallar inbjuder ju bara till modern handbollsinnebandy, dvs dötråkig.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *