Helgsummering

Under lördagen bjöds det på två rafflande matcher i damettan. IBF Dalen mot IBK Boden och RIG Umeå mot Skellefteå Innebandy. Båda slutade med 6-5 vinst i förlängning för hemmalagen – IBF Dalen och RIG Umeå.

Min kära och minst sagt laddade kollega (som i dag är extra glad med tanke på att han vann helgduellen) var på plats i båda matcherna och dokumentarade händelserna:

Mer om IBF Dalen – IBK Boden kan du läsa här.

Mer om RIG Umeå – Skellefteå kan du läsa här.

*

I herrtvåan var det en hel rad matcher:

Täfteå – Strands IK 10-8

TBS Umeå – Örnsköldsvik 12-2

SPIF – Hörnefors 6-7

Skellefteå IBS – GUIF 3-6

Gamla Stan IBK – IBK Ersboda 9-4

GUIF befäster alltså sin serieledning samtidigt som Gamla Stan hakar på efter att båda lagen besegrade lag från bottenskiktet.

Hörnefors vann en rafflande tillställning mot SPIF med 6-7 och hakar därmed på i toppen på tabellen. Tre poäng upp till serieledarna just nu.

Mest noterbart i övrigt är TBS Umeås överkörning av Örnsköldsvik. Övik har överraskat många samtidigt som TBS har haft svajig form på slutet, så det var oväntat att det blev så pass stora siffror. Men TBS är nog samtidigt ett av de lag i serien som har högst kapacitet då allting stämmer.

På tisdag spelar Vildmännen mot Obbola. Det blir en grymt intressant match. Samuel Karlsson och Mikael Hjelm kommer att debutera, och i målet har Bertil Eirell blixtinkallats efter att de andra två målvakterna fått förhinder.

Troligen blir det Vildmännens sista chans att haka på i toppstriden. Vid vinst är det ”bara” fem poäng upp till serieledning, trots en dyster inledning på säsongen.

*

I herrettan tjuvstartade Skellefteå och Thorengruppen i fredags med en spännande tillställning. 5-8 blev det till gästerna, som därmed tog sin åttonde raka seger. Matchen var helt jämn med undantag för sista tio när Thoren ryckte ifrån det vilt kämpande hemmalaget.

Under lördagen debuterade Björn Lindholm för sin nya klubb Umeå IK, och det blev vinst direkt mot K4 IF. Lindholm lyckades dock inte komma med i protokollet, varken för en delikat assist eller en utvisning vilket var förvånande. Enligt uppgifter bidrog han dock med stor rutin och gav ett lugn åt laget som helt klart bidrog till den första segern, och det kommer bli mer matcher med honom i UIK-tröjan.

Glädjen över den första segern blev dock kortvarig då Spöland helt plötsligt går och förlorar i skokartongen mot UIK:s bottenkollega Örnsköldsvik. En markeringsmiss i slutskedet gjorde att Övik satte 9-10, och sedan 9-11 i tom bur. Det var faktiskt en skräll för mig att Övik vann, men å andra sidan finns det några i det laget som helt klart vet hur man grisar, vilket man med fördel kan göra i Hammarhallen.

RIG Umeå fortsätter med sina lustiga resultat. Den här gången blev det seger med 10-9 i förlängning mot Jemtland Innebandy. Domarparet Blind/Lindqvist hittade nio ”tvåor” och en ”femma”, vilket gav matchen en minst sagt märklig rytm. Dennis Sjöstedt avgjorde 2.47 in i förlängningen.

Sist men inte minst tog Ersboda emot Hudik/Björkberg hemma på Ersängshallen. Att Ersboda inte hatar spänning är knappast en nyhet, så det var ju knappast en skräll att det slutade med uddamålsseger för de rödklädda med 9-8. Johan Nilsson var minst sagt aktiv i matchen med fem mål, varat ett var GWG, och dessutom drog han på sig en ”femma”.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *