Premiär för ”nya” vildmän ikväll

Jag nämnde redan i helgsummeringen att det är en högintressant match i herrtvåan ikväll mellan Obbola och Vildmännens IF.

Gästerna i den trånga parketthallen kommer ikväll med inte mindre än tre nya tillskott i laget. Två av dessa, Micke Hjelm och Samuel Karlsson, går in i förstaline med Petter Eriksson – som mer eller mindre kan räknas som ett tillskott också med tanke på att han varit borta i fem veckor pga körtelfeber.

– Det här blir en grymt viktig match för oss, och det har sett riktigt bra ut på träningarna. Jag, ”Samme” och Hjelm har hittat varandra som på den gamla goda tiden i Söder, säger Petter Eriksson.

Hur har det känts för egen del i veckan?

– Man är ju inte hundra än i kroppen precis, men själva spelet har fungerat bra. Men man är ju lite nervös över hur det kommer gå då man varit borta så länge, vi får se om jag pallar med 60 minuter, säger han.

Den tredje spelaren som debuterar för Vildmännen ikväll är målvakten Bertil Eirell, som börjar ha ett par klubbar på nacken nu.

– Han har sett het ut på träningarna faktiskt, över förväntan. Så jag är inte orolig över målvaktssidan, säger Eriksson.

I Obbola handlar som bekant väldigt mycket om Erik Zakrisson och Jimmy Lundström.

– Det är hårt jobb som gäller för att stoppa dem, det gäller att ge dom så lite boll som möjligt. ”Zacke” vet vi hur han arbetar på planen. Han vrider och vänder så det gäller att försöka vara på rätt sida. Jimmy lirade ju med oss ifjol och han är lurig, han får vi jobba hårt på, säger Eriksson.

Du tvingas naturligtvis att tippa matchen…

Jag tror vi vinner med 7-11. Det är en liten hall så det talar för mycket mål. Hela laget är inställt på seger och vet hur viktigt det här är, det är lite vinna eller försvinna för oss.

*

Nedsläpp är klockan 20.00 ute i skärgården, så pallra er dit ni som har möjlighet.  Mer om matchen senare i kväll här på bloggen.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *