Sunday, sunday

I inlägget ”Yesterday” kunde ni läsa om lördagens matcher. Här kommer fortsättningen.

IBK Dalen följde upp sin imponerande vinst under lördagen med en stjärnsmäll mot KAIS Mora. Detta skrev Lindberg om i går kväll och det kan ni läsa mer om här om ni missade det.

I damettan var det derbydags igen igår när Skellefteå tog emot Iksu Ungdom i Eddahallen. Skottstatistiken var enligt innebandy.se 35-14 till hemmalaget, men det var Iksu Ungdom som vann med 4-5.

Skottstatistiken säger samtidigt att Iksu sköt ett ynka skott i sista perioden, men i protokollet bokfördes två mål. Imponerande effektivitet…

I Skellefteå stod Josefin Lundqvist för tre av målen och Lisa Andersson för det sista. Iksu hade fem olika målskyttar – Malin Nilsson, Frida Rydfjäll, Sofia Sundqvist, Isabell Lilja och Josefin Häggström.

*

I herrettan spelade tre länslag under söndagen. Samtliga förlorade.

Tvåan RIG Umeå tog emot trean Hudik/Björkberg på hemmaplan. Det slutade med en 8-11 förlust efter att ha legat under med 0-6 i mitten på andra perioden. Tredje perioden vanns med 5-2 men då var det försent. Jakob Jonsson var ofin nog att göra sju poäng för gästerna. I RIG gjorde Dennis Sjöstedt fyra av målen.

Hudik ligger därmed tvåa i tabellen, tio poäng efter Thorengruppen. Dessa två lag möts på söndag på Iksu, och där måste Hudik verkligen vinna om det ska bli någon spänning i toppen på tabellen.

Skellefteå drog ner till Övik och åkte på stryk mot det otippade bottenlaget med 8-4. Något förvånande måste jag säga, då jag blev imponerad av Skellefteå då de mötte oss i förra matchen. Noterbart är att Joel Johansson gjorde två tröstmål för gästerna.

Även Spöland Vännäs förlorade den ocharmiga bortamatchen mot Jemtland. Matchen var enligt rapporterna helt jämn, men i sista perioden ryckte hemmalaget ifrån och vann med 8-5. Niklas Nordström var bäst i Spöland för dagen med två mål och ett assist, Olof Schäfer stannade på 1+0.

*

Avslutningsvis lite om herrtvåan. Under lördagen spelades en seriefinal på Sjöfruhallen mellan GUIF och Vildmännen. En match som, beroende på vem man pratar med, borde ha slutat med seger för båda lagen. Vildmännen ansåg sig vara rånade på konfekten av domarparet, medan GUIF skyllde det oavgjorda resultatet på en fortsatt väldigt hög ineffektivitet. Hursomhaver, 5-5 slutade matchen och spänningen fortsätter verkligen i serien…

..i och med att TBS Umeå slog SPIF enkelt med 3-11 på bortaplan. Rutinerade (kan man säga så om den spelare född -88?) målskytten Eric Boström stod för två mål och två assist, och passningsvirtuosen Daniel ”Nylander” Nygren stod för 0+4. Vi noterar även att Erik Strand gjorde två kassar från sin defensiva backplats, imponerande.  Ett rejält styrkebesked från TBS som uppenbarligen inte gett upp kampen om seriesegern. Nu skiljer det tre poäng upp till delade serieledarna GUIF och Gamla Stan…

..som vann derbyt mot Skellefteå IBS med knappa 7-5. Betydligt mer spännande än vad både jag och Lindberg trodde. För en gångs skull var det inte bröderna Karlstén som la grunden för segern, ”bara” fyra poäng tillsammans för den duon. Istället noterar vi att Adam Lundström gjorde tre mål. Även IBS hade en tremålsskytt i Johan Lundstedt.

Anmärkningsvärt var att Obbola gick på pumpen mot IBK Ersboda. 9-7 till Ersboda blev det. Mycket på grund av att Jimmy Lundström fick matchstraff för olika fabrikat på klubba och blad…

Detta skedde vid ställningen 4-5 i inledningen på tredje perioden, och under ”femman” gjorde Ersboda fyra mål.

Det väcker återigen debatten om regeln är löjlig eller bra. Det är knappast en hemlighet att regeln skärpts rejält inför den här säsongen, så med tanke på det är det lite orutinerat av Obbola att inte se till att alla spelar med en korrekt klubba. Samtidigt är det väldigt synd att en sådan bagatell, att en spelare har olika märke på bladet och skaftet, ska vara den helt avgörande orsaken till matchens utgång – som det blev i det här fallet.

Övriga resultat i herrtvåan:

Övik – Täfteå 5-4

Strand – Hörnefors 6-6

5 kommentarer

  1. Haha, jisses, än mer anmärkningsvärt! Jag får ta och lägga ner snart… tur att ni läsare har koll i alla fall!

  2. Löjligt att det straffas att ha olika fabrikat, både bladen och skaften är ju godkända, borde inte spela nån jävla roll om man blandar. Innebandyn måste rensa bort fjantregler för att vinna lite respekt för sporten.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>