”Riggarnas” sköna vändning

Det har varit många ångestladdade derbyn i Umeå på sistone. I går spelades ett derby av en helt annan karaktär. Det skulle nämligen avgöras vilket lag av Iksu Ungdom och RIG Umeå som på allvar hakar på i toppstriden.

Iksu Ungdom var klart bättre i första perioden trots att RIG tog ledningen. Efter det gjorde hemmalaget nämligen fyra raka mål och när Malin Nilsson satte 4-1 i slutet av första perioden såg det ut att bli en trivsam afton för Iksu.

– Iksu var mycket hetare än oss i första så vi var nästan nöjda med att bara ligga under med 4-1, säger RIG-tränaren Torbjörn Sjögren.

Men i andra och tredje perioden fick publiken se en scenförändring. RIG började sakta men säkert mala sig in i matchen, och efter en strålande avslutningsperiod hade man lyckats vända på steken till seger med 4-5 – imponerande!

– I pausen inför andra pratade vi om att flytta vårat fokus. Istället för att vara lugna utan boll och intensiva med boll skulle vi vara intensiva utan boll och lugna med boll. Det fungerade bra då vi fick ett lugn i vårat spel. Vi tog över initiativet och släppte det sedan aldrig, analyserar Sjögren.

Extra beröm går till Karin Nygren, Cornelia Fjellstedt, tvåmålsskytten Nathalie Jakobsson och GWG-målskytten Matilda Sjödin.

I och med detta resultat halkar Iksu Ungdom efter i toppen samtidigt som de har ett betryggande avstånd ner till bottenstriden. RIG å andra sidan ligger nu endast en poäng bakom serieledande Gävle – dock med en match mer spelad.

Imorgon är det dags för Iksu Ungdom att lira igen, mot ett Umeå City i desperat poängbehov. Det kan bli en riktigt rafflande historia…