Stenmark skulle ha ersatts – coachtips


Idag kommer Jönköping på besök till Gammlia Arena och IBK Dalen ställs inför ett prov som laget inte klarade senast i och med förlusten mot nykomlingarna på bortaplan tidigare under hösten.

Men innan vi går in på dagens match måste jag framföra bloggens sympatier med ytterligare en knäskadad, den här gången Filip Stenmark. IBK Dalens högerback har gjort en bra säsong i år och växt in ytterligare i superligakostymen och att tappa en av sina fyra startbackar är såklart inte bra för IBK Dalen. Skulle Stenmarks skada vara så illa att han missar resten av säsongen tror jag ärligt att Dalen får spendera de sista dagarna innan transferfönstret stänger för att hitta en back till slutspelet.

Stenmarks frånvaro idag gör att jag känner en starkt tro om att Mattias Wallgren kommer att matchas i förstafemman tillsammans med Robin Nilsberth då jag antar att Ulf Hallstensson vill ha Wallgren som högerback idag och därefter få som första uppgift att sätta stopp på Sveriges kanske bästa målskytt i form av Johan Anderson. Ett drag som jag hade gjort i alla fall – för att ha chans att minimera målflödet från gästernas vänsterkant.

Walle och Nilsberth i första backpar alltså och jag kan inte tänka mig att laget kommer spela på annat än två backpar med Stenmark borta och Peter Grönroos kvar på skadelistan. Frågar du mig tror jag att Alm och Adam Berglund bildar andra backpar – är inte 100 uppdaterad i Kim Lundströms nuvarande status.

Milan Tomasik borta idag, då förutsätter jag att Jonas Svahn kommer ut och visar landslagsklass då han återigen får spela i andrafemman. Jag uttryckte ju tidigare i veckan att jag var glad för Svahns uttagning, men att jag helt enkelt inte kunde förstå den. Svahn har helt enkelt inte varit så bra den här säsongen och det tror jag att fler tycker – nu finns chansen att få mig att äta upp de orden, Jonas. Visa landslagsklassen.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *