Alla nomineringar till galan!

Det har framgått för mig att några inte uppfattat alla nomineringar till Innebandygalan och just därför kommer här samtliga nomineringar till kvällens priser.

MVP dam

1. Emelie Wibron, Iksu
Nu är det inte bara Innebandybloggen och speakern på Iksus matcher som hyllar Emelie Wibron. Efter en strålande säsong har Wibron fått sitt erkännande som världens bästa back.

2. Isabell Larsson, IBK Dalen
Har en bländande teknik och blandar zorro-straffar med snurrfinter och smörpassningar. Har varit drivande i det offensiva spelet för Dalen.

3. Susanne Ekblom, Iksu
Iksus trotjänare och stora ledare har i slutspelet visat sitt värde för laget både på och utanför planen. Har täckt själv täckt mer skott än resten av laget.

4. Marie Häggström, Umeå City
Utan Marie Häggströms spetskvalitet hade inte City kunnat genomföra sin magiska vänding som gör att laget spelar i division I även kommande säsong.

MVP herr

1. Ketil Kronberg, IBK Dalen
Den ödmjuke norrmannen var inställd på att börja spela i Sandåkern och väl i slutspelet var han lagets bäste spelare och kanske hela slutspelets bäste.

2. Johan Samuelsson, IBK Dalen
Blev rånad på priset som Årets center av Mika Kohonen som prenumererar på det priset. Sveriges bästa center och en given ledare i Dalen och landslaget.

3. Erik Nilsson, Umeå City
Citys klart bästa spelare den gångna säsongen som match ut och match in bjöd på kvicka fötter, aviga dragningar och viktiga mål.

4. Niklas Blomberg, Sandåkerns SK
Sandåkern fick en behaglig resa genom division I, men när det väl hettade till var det Blomman som klev fram. Snittade

Årets prestation

1. Umeå City dam
Chockade många genom att klara sig kvar i division I trots ett smått omöjligt utgångsläge efter interna strider och tränaravhopp.

2. Andreas Carlboms inhopp i IBK Dalen
Återvände till världens bästa liga och chockade hela innebandyvärlden. Sista pusselbiten som fick igång Dalens förstafemma och gav laget en extra nivå med sin målfarlighet.

3. Ulf Hallstensson förvandling av IBK Dalen till finallag

Bodensonen släppte aldrig sin filosofi utan visade stort tålamod trots att resultaten lyste med sin frånvaro under hösten. Tog laget till föreningens första SM-final.

4. Fredrik Ottossons rekordhattrick
”Otto” stod för det näst snabbaste hattricket i svensk elitinnebandyns historia då han sköt tre mål på drygt 90 sekunder i en allsvensk match. Historisk händelse som ekade genom landet.

Årets nykomling

1. Cecilia Di Nardo, IBK Dalen
Danskan kom in i elitserien som ett lovordat namn från grannlandet i sydväst och överträffade alla förväntningar. En riktigt bra debutsäsong med nominering till årets rookie som höjdpunkt.

2. Team Thorengruppen, serietvåa som nykomling i Allsvenskan
Tappade sin bästa spelare under våren, men trots Carlboms frånvara kunde laget säkra andraplatsen bakom seriegiganten Granlo. En mycket stark säsong som lovar väl inför framtiden.

3. Henrik Schäfer, Umeå City
Aldrig riktigt bekräftad i skuggan av brodern Olof, men gick direkt in i Umeå Citys förstafemma och gjorde det riktigt bra mellan Erik Nilsson och Peter Larsson.

4. Felicia Tjäderborn, IBK Dalen
Lyckades fylla tomrummet efter Malin Marklund och gjorde en riktigt bra debutsäsong i elitserien. Hög högstanivå och lovordad från andra elitserietränare för sitt stundtals briljanta spel.

Årets genombrott

1. Peter Larsson, Umeå City
Har haft en långsam utvecklingskurva, men har under årets säsong blommat ut ordentligt och varit en av Citys viktigaste spelare. Grym arbetsmoral och enorm löpstyrka i Larssons kropp.

2. Erik Nilsson, Umeå City
Bra redan i fjol, men i år blommade Nilsson ut till Citys klart bästa spelare. Uppvaktad av SSL-konkurrenter efter säsongen. Hög högstanivå och bland de bästa i de flesta matcherna den här säsongen.

3. Iza Rydfjäll, Iksu
Gick från att vara en bra back till att bli uttagen i all star-team i World Challenge i det svenska landslaget. U19-lagkapten i fjol och nu tongivande i Iksus guldlag efter att ha tuffat till sig rejält.

4. Victor Bylund, Västerbotten/Sandåkern SK
Gjorde en av de bästa målvaktsprestationerna den här staden sett den gångna säsongen när han höll siffrorna nere i SDF-SM-kvarten mot Stockholm. En målvakt för framtiden vars genombrott kom inför 2200 personer i Gammlia Arena.

***

Utöver dessa priser kommer vi att utse galans bäst klädde man och kvinna, samt utse Allstarmatchens MVP, men det kommer på bloggen på söndag…..kväll.

6 kommentarer

 1. MVP dam Emelie är grym
  MVP herr KETIL kom fort in i eliten igen ..johan är oxå kung så jämnt
  årets prestation ULF såklart förvandla dalens herrar till final lag
  årets nykomling Felicia tjäderborn stod upp bra mot Iksu o andra lag
  årets genombrott VIKTOR vilken målvakt

 2. Vända 0-2 underläge i semfinal mot djurgården och sedan vinna SM-guld är inte årets prestation?

  Rätt sjukt.

  • Självklart ska ett SM-guld tituleras och det har det redan gjort. Däremot så har Iksu under så lång tid varit dominanter att det inte sticker ut lika mycket som när ett lag går till final för första gången. Självklart större att vinna SM-guld och vi förstod såklart att någon skulle anmärka på det när vi presenterade nomineringarna, men vi tog det aningen kontroversiella beslutet att inte nominera Iksu då de redan vunnit SM-guldet och det skulle vara lite för förutsägbart. Bättre svar än så har jag tyvärr inte.

   • Du får det att låta som att vara dominanter så länge skulle vara något enkelt, och därmed inte förtjänt av att vara någon prestation. Jag undrar när Umeå ska inse vilken prestation det är att vara så bra så under så lång tid. Se bara hur många som försöker år efter år, men som inte lyckas. IKSU har omsatt i princip hela sitt lag flera gånger sedan det första SM-guldet. Det betyder att man gör något som de andra inte lyckas med.

 3. Det mest idiotiska svar jag läst. Att upprepa framgångar år efter år är väl en ännu större bedrift. Umeå City dam hade 4 raka segrar i början och ledde serien men höll trots det på att åka ur serien. Kan ju iofs ses som en bedrift. Iksu dam bör vara nominerade före alla andra kandidater men Umeå City dam hör verkligen inte hit. Känns som att ni ska kompensera upp det ni skrev om dom när det var lite kaos kring tränaren. Zlatan kan ju inte få guldbollen igen för han har ju redan fått den några gånger!!

 4. Roligt för ungdomarna att det ordnas en sådan tillställnig, Men måste säga att jag håller med Jörgen.

  /Maggan

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>