Mr 700: ”Fantastiskt skönt”

 

Har precis sett Dalen utmanövrera serieledande Warberg på ett minst sagt imponerande sätt. Tänkte dela med mig av en hel del tankar och bilder från Exel Arena.

Först lite kuriosa.

Lars Lindberg var tillbaka i staden och därmed återförenades den forna bloggduon IRL (i verkliga livet liksom) för första gången sedan det dramatiska uppbrottet.
Hänt Extras utsände i form av Simon Ruuth, bror till sportchef Tomas, valde givetvis att fotografera detta historiska ögonblick:

Kuriosa nummer två är den otroliga Daim-kakan som förgyllde livet mellan period två och tre. Efter en minst sagt sömnig andra period kom den väldigt lägligt. Jag ger den 5/5 i betyg.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Nu till själva matchen. En match som Dalen vann med 6-2.

Peder Bodén stod på 699 poäng inför matchen. Klart imponerande. Det var ju givetvis bara en tidsfråga innan han skulle nå 700.
Det kom redan efter en minut – då han assisterade Filip Stenmark till 1-0.

– Det kändes som en solklar jinx när man får Svenska spel-bindeln och det skrivs en del inför matchen om att man ska nå 700. Så det var skönt att det löste sig direkt, säger Peder till bloggen efter matchen.

Bodén gjorde även ett mål och ytterligare en assist när matchen stod och vägde. Han blev en av många matchvinnare för dagen.

– Vi slet grymt bra matchen igenom. Vi gör framförallt en fantastiskt bra försvarsinsats, men jag tycker ändå att vi för matchen till och från också. Vi låg inte bara på försvar, säger Bodén.

***

På tal om att ligga i försvar så åkte broder Alexander ut för liggande spel i samband med skottäck. Det säger väl det mesta om hur uppoffrande Dalen spelade. Jag har nog aldrig sett ett lag täcka så mycket skott som Dalen gjorde i dag.

”Hörna” i målet stack inte ut på något vis trots bara två insläppta mål mot ett lag med så många stjärnor som Warberg. Det säger något om Dalens försvarsspel för dagen.

***

Nästa stycke kommer handla om min vän Christian Larsson.
Vi är några få här uppe i Umeå som alltid vetat om vilka kunskaper denna man besitter.
Efter hans säsongsinledning är det fler som fått upp ögonen för ”Chrille”.

Han är verkligen i form just nu. Hans båda mål i dag är som kopierade ur skolboken då han kommer över ”ekvatorn” för att sedan sprätta upp bollarna i bortre krysset. Han står dessutom för en grym arbetsinsats över hela banan.

– Förut kunde man känna sig nervös, det handlade om att inte göra bort sig, nu går jag bara in och kör. Det är en skön känsla, sa han till mig, högst informellt, efter matchen.

En som kanske inte jublar över Christians framfart är Simon Sedin som sittter längst ner på bänken. De två slåss om den tredje och sista platsen som vänsterforward. Just nu är det omöjligt att flytta på Christian. Men vi ska samtidigt komma ihåg Sedins lovordade insats nere i Göteborg mot Pixbo.

– Christian har hittat sin yta på kanten och därifrån trycker han upp bollarna i taket. Det är grymt imponerande, säger Bodén, som fortsätter med att uppmuntra Simon Sedin:

– Simon har varit fantastiskt bra och han kommer få chanser.

Det känns dock inte omöjligt att Simon Sedin får spela nån match med Sandåkern snart. Det skulle alla parter må bra av.

***

Mer då? Ja, jag har ju inte nämnt Thomas Holmgren än. Snacka om insats. Han var helt fantastiskt bra i dag. Täckte skott, sprang överallt, tacklade hårt men schysst (förutom en gång). Han var verkligen i sitt esse och det är kul att se.
Speciellt eftersom många tvivlade på att han skulle ersätta lite av det man förlorade i Robin Nilsberth.

***

På tal om förlorade spelare så måste man skriva några rader om Mattias Wallgren.
Det blev ingen rolig återkomst för honom med tanke på förlusten. Rent spelmässigt var han väl varken bra eller dålig – men jag saknade hans genomlöpningar. Han kom aldrig riktigt loss mot sina gamla lagkamrater.

– Dalen spelade jättebra och vi var lite på läktaren stundtals. De får något psykologiskt viktigt mål och täcker otroligt mycket skott matchen igenom. Det här var ett steg bakåt för oss jämfört med de tidigare matcherna – undantaget Storvreta-matchen, sa Wallgren till kollega Ruuth efter matchen.

– Dalen har två bra kedjor och en tredje som gör det dom ska. Jag är inte förvånad att de har tagit så många poäng. Men det kanske har formtoppat lite tidigare också på grund av Champions Cup. Det är i april som det avgörs, inte nu, fortsatte Wallgren.

***

Det var inte bara speciellt för ”Walle” att möta Dalen. För Peder Bodén är det också lite märkligt att stångas med sin gamle vapendragare i sarghörnen.

– Jag vet ju hur det är att möta Dalen då jag har gjort det med Pixbo. Det är konstigare för han än för oss. Men visst, vi blev lite extra taggade, och det var skönt att visa att vi inte står och faller med honom, säger Bodén.

***

Avslutningsvis vill jag skriva lite om Warberg. Imponerande bleka måste jag säga.

Stjärnvärvningen Tero Tiitu gjorde säsongsdebut och det gick väl helt okej. Han lämnade planen med en assist i alla fall. De övriga stjärnorna var samtliga underkända. Allra tyngst gick det för Linus Henriksson som brände en hel del fina chanser.
Den enda som egentligen imponerade på mig var Kim Hadelund. Han spelade rejält och gjorde dessutom ett riktigt klassmål.
Martin Emanuelsson, min gamle favorit, gjorde också bra grejer stundtals men han har betydligt mer i sig än så här.

Jag hade förväntat mig betydligt mer av Warberg – samtidigt får man inte glömma bort att Dalen är ett bra lag. Ett riktigt bra lag stundtals. I dag var en sådan dag – och då är det inte så många lag som kommer lämna Exel Arena med tre poäng.

Dalen har redan tystat många kritiker och domedagsprofeter. Jag får en känsla av att varenda en kommer vara tystad inom kort.

2 kommentarer

  1. Pingback: Vinst mot Warberg | Dalenbloggen

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *