RIG Umeå åt upp TGC

Det som på förhand kändes som en spännande match blev till slut en klar seger för serieledarna RIG. Till slut vann man med 13-3 mot uppstickarna TGC IBK.
– Jag tycker vi gör en jättebra match idag, säger RIG:aren och Röbäckssonen Marcus Berglund.

Det var ettan mot trean i EXEL Arena under tisdagskvällen. Åtta poäng skiljde mellan lagen, men RIG Umeå visade snabbt varför man är serieledare. Efter en jämn förstaperiod där RIG kom ut ledande med 2-1 var det inget snack. Och det var Marcus Berglunds fyra poäng vid samtliga fyra RIG-mål i den andra perioden som förelåg den klara segern.

– Vi gör en kanonbra match idag. Jag trodde det skulle bli tyngre, men vi lyckades faktiskt springa ifrån idag igen. Det har blivit så många gånger den här säsongen och jag tror det har att göra med att vi orkar mer än de andra lagen, menar Berglund.

6-3 inför sista som alltså till slut blev 13-3 sedan RIG gjort hela 7-0 mot ett trött TGC i sista perioden. Berglund var nöjd med lagets insats.

– Hela laget gör ett så jävla bra jobb. Alla i laget förtjänar att hyllas. Vi har en bra laganda och vi maler på hela tiden. Vi slutar aldrig jobba och kör full fart hela tiden vilket vi visat några matcher, säger han.

RIG har så här långt gjort en fantastisk säsong och ligger just nu åtta poäng före tvåan Skellefteå IBK, som har en match mindre spelad, i serien. Berglund menar att det är den goda starten laget fick på säsongen som ligger bakom succén.

– Vi fick en grym start på säsongen och kände redan då att vi kan vara med i år. Bland annat slog vi Skellefteå, vilket vi tyckte var väldigt viktig att vinna i och med att det verkligen är en värdemätare. Samtidigt har vi slagit bottenlagen vilket vi inte alltid brukar göra. Jag tror att vi kan mala på lika bra under våren, avslutar han.

***

Imponerades som alltid när jag ser RIG av lagets »rull«. Man håller i bollen på ett fantastiskt sätt i anfallszonen och har, med några få undantag, väldigt fina uppspel där det ligger en tanke bakom.

Igår var inget undantag utan man kontrollerade, och jag vill säga monterade, ned det TGC som varit starka i årets division 1 norra Norrland.

Det är alltid kul att se RIG.

Vill inte såga TGC. Det är otroligt svårt att hänga med när RIG spelar som de gjorde igår. Johan Nylén och Linus Schefström krigade på bra. Mattias Mattsson fick hänga dit två baljor. Han var däremot rätt ensam om att skapa något framåt och då är det svårt vinna matcher.

Däremot måste vi förstås såga kedjekamraterna Schefström (99) och Mattssons (66) val av tröjnummer. Den som kan sin hockeyhistoria vet varför.

Fyra poäng från Sebastian Degeryd igår. Han gjorde en kanonmatch och spelade bland annat vackert fram Adam Hansson, ex-GUIF, till dennes första mål i division 1.

Fem nya poäng från Albin Sjögren också, förresten.

Annars stämmer jag in i Marcus Berglunds hyllningskör – hela RIG-laget förtjänar beröm för gårdagens insats.

***

Lagen vilar i helgen och spelar sin sista match innan serien vänder nästa helg. RIG åker till Kiruna och TGC spelar då hemma mot Örnsköldsvik.

1 kommentarer

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *