Kan man vara för oskön för landslaget?

Det har som bekant varit landslagsuppehåll den här helgen. Personligen har jag följt turneringen med ett halvt getöga (hur detta uttryck kom till kan ni läsa om HÄR).

Självklart var det säkert kul för alla inblandade men jag går verkligen inte igång på ordet ”landslagsuppehåll” – speciellt inte efter ett VM.

Sverige vann i alla fall Finnkampen i alla fyra klasser och det är ju såklart väldigt positivt. På herrsidan noterar vi att Finland bytt ut närmare hälften av de spelare som av uppenbara skäl borde ha gått i pension redan innan VM. Ett sundhetstecken!

Den svenska herrtruppen bestod också av en del nya namn. Slaskarbacken Kim Hadelund, Warberg IC, fick t ex hoppa in och dunka in två bollar mot finnarna.
Även JIK:s offensive back Martin Hovlund fick måla i sin landslagsdebut.

Linköpings powerforward Martin Karlsson var trots alla återbud fortsatt ratad.
Enligt mina källor är det hans personlighet som är problemet. Han passar helt enkelt inte in i det som stora tränare brukar kalla för ”gruppen”.

Rent sportsligt borde han av uppenbara skäl vara med.
Killen, eller snarare mannen, ligger (delad) fyra i SSL:s poängliga, utan att enbart vara en ”poängspelare”, och han är född 1989.
För svensk innebandys bästa borde man se till att jobba fram en lösning på problemen kring varför han inte är med i landslaget.

Om mina uppgifter stämmer så kan man fråga sig om man har råd som förbundskapten att bortse från hans talang och egenskaper för att ”gynna gruppen”?
Borde inte ett landslag och dess starka ledning kunna ta tag i och lösa problem av den här sorten?

Eller är det så att det helt enkelt går att svara ett enkelt JA på rubrikens fråga?

***

Damerna då?

Även här blev det som sagt vinst. Faluns sniper Johanna Holmbom, äntligen på väg att bli bofast i landslaget, gjorde ett av målen i  den avslutande 5-2-segern mot Finland.
Detta assisterad av Iksus Victoria Wikström som gjorde två målgivande passningar i den matchen. Vi noterar också att hennes lagkamrat Josefina Eiremo blev en av Sveriges målskyttar.

Emelie Wibron, som bildade backpar med Dalens Sofie Andersson, gjorde en assist, och Iza Rydfjäll satte en straff på straffläggningen. Hon är verkligen stensäker på straffar.

Även Cassandra Edberg, Elin Tjärnström, Linn Lundström (bänk), Malin Marklund (bänk), Jenny Gustafsson (läktare), tillhörde Sveriges trupp. Ruskigt imponerande med en så stark lokal anknytning.
Linn Lundström och Malin Marklund startade matchen på bänken.
Kul och minst sagt imponerande med så stark lokal anknytning i damernas landslag!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *