Helgsummering (Allsvenskan)

Balrog var det bättre laget i inledningen av matchen mot Thorengruppen under söndagen. Thorengruppen var inte alls med från start och Balrog skaffade sig till en 0-3-ledning i den början av den andra perioden.

Lagen bytte mål i den andra perioden. Efter Elias Conradzons 1-3 och Mats Jonssons 2-4 kom snabba Balrog-repliker. Men Oscar Lundins reducering till 3-5 var början till en Thorengruppen-typisk vändning. På bara 29 sekunder i den 11:e minuten av den tredje perioden både reducerade Thorengruppen (Nicklas Forslöf) och kvitterade (Daniel Jernberg).

Ett resultat som stod sig perioden ut. I förlängningen var Thorengruppen starkast efter ett mål av Daniel Jernberg i spel i numerärt underläge. Nyförvärvet Jernberg klev fram när det som bäst behövdes; viktigt för hemmalaget.

– Med tanke på starten av matchen så är jag nöjd med två poäng, säger Thorengruppens tränare Janne Lundqvist till VK.

Tungt poängtapp för Thorengruppen – nu ser det väldigt svårt ut för laget att vinna serien. Poängtappet innebär att det nu är fyra poäng upp till Sirius, som bara tappat tre poäng under hela säsongen. På söndag möts lagen, då kan Uppsala-laget i praktiken döda serien.

***

Sandåkern vann – igen. Efter 15 raka förluster så har nu laget två raka segrar. Under lördagen var det KAIS Mora som fick se sig besegrade med 8-6.

Efter en jämn förstaperiod (1-1) så var det Sandåkern som hade ledningen med 5-3 inför slutronden. En ledning man till och med utökade sedan duktige målvakten Niklas Ivarsson spelat fram Timmy Nyberg till 6-3 – innan man faktiskt tappade till 6-6 på bara fyra minuter i den senare delen av den tredje perioden.

Men till slut så var Sandåkern det starkare laget. Joel Bäckström spelade först fram Jesper Fransson som sköt det matchavgörande 6-7 innan han själv satte slutresultatet 6-8 i matchens sista sekund.

En gedigen laginsats från Sandåkern säkrade segern. En kan inte undgå att fundera på vad som hade kunnat vara ifall den första segern hade kommit tidigare. Elva poäng upp till strecket – fem matcher kvar – det är tyvärr Sandåkern övermäktigt.

***

Serieledande Sirius var på besök i Umeå den här helgen (nästa helg väntar som sagt Thorengruppen) för att möta Umeå City, och man gjorde det bästa av situationen när man vann med 5-8.

Sirius startade i ett rasande tempo och var det bättre laget under gårdagen. Halvvägs in i matchen ledde upplänningarna med 1-5.

– Vi bjuder på flera mål och det går inte mot ett sånt här lag, menar tränaren Peter Grubbström i en kommentar till VK.

Kristoffer Rådström lyckades reducera till 2-5, men sedan sprang Sirius ifrån till 2-7, och då kändes matchen avgjord. Om inte förr så åtminstone även när Johan Nilsson brände en straff för City…

Man lyckades dock rycka upp sig något i slutet med tre snabba reduceringar på bara två minuter, men till slut föll man med 5-8.

Anton Byström, som varit utlånad till Örnsköldsvik under säsongen där han varit jättebra, piggast i City. Mattias Hedlund och Kristoffer Rådström gjorde två mål vardera.