Helgsummering (D1)

Damernas division I-helg inleddes i fredags då formstarka, FORMSTARKA, IBF Dalen tog emot Skellefteå IBK som hade allt och lite till att spela för. Just nu verkar dock väldigt få lag rå på Dalen, så även Skellefteå – som fick vända hem med 0 poäng och en till 99 % krossad SSL-dröm.

Skellefteå gjorde förvisso ledningsmålet, men efter det var det inte mycket som gick gästernas väg. Dalen gick istället upp till 3-1, bl a efter två mål av nya stjärnskottet Clara Forsén som växt in i division-I kavajen (med damsnitt) på bästa möjliga sätt. Clara gjorde även assisten till det viktiga 4-2-målet som Evelina Eriksson grejade fram.

Felicia Lilja gjorde matchens sista mål till 5-2 och vi ska även nämna Amanda Nordin som från sin backplats kvitterade till 1-1 i den första perioden.

IBF Dalen verkar ha något stort på gång så här i slutet av säsongen och nästa säsong kan de mycket väl bli en huvudkandidat till seriesegern.

***

Innan min egna match nere i Uppsala kikade jag lite på FBC Uppsala – Iksu Ungdom i samma hall. Det var ingen supertrevlig syn. Iksu fick nämligen en rejäl lektion i hur innebandy ska spelas av det skoningslösa hemmalaget – som är tveklöst bäst i den här serien. Deras spel påminner rätt mycket om Sirius i herrarnas Allsvenska – ett stort bollinnehav och många givna linjer i anfallsspelet.
Iksu vägde lite lätt och tappade många bollar på mittplan vilket man blev straffade hårt för. Matchen slutade 12-3 till Uppsala och det är en sådan där match man bara får glömma och gå vidare ifrån. Laget hade väldigt mycket sjukdomar under veckan och svårt att bedriva någon seriös träningsverksamhet vilket naturligtvis påverkade resultatet negativt.

Emma Hamrén, Sandra Johansson och Mikaela Palmér tröstmålade för Iksu Ungdom.

***

Umeå City hade som väntat inga problem att avfärda Hudik/Björkberg – som märkligt nog inte är sämst i serien. City vann med 10-2.

Det fanns lite, lite spänning i matchen när andra perioden började men då såg Marie Häggström till att göra två snabba mål (hennes andra och tredje för dagen) upp till 4-1 och då var saken i princip biff. Häggström gjorde även ett fjärde mål i matchen till 7-1. Rightaren Frida Gran var snäppet sämre än ”Släggan” med sitt hattrick.

Övriga målskyttar blev  Claudia Meier, Ellen Nordström, Lina Wågström.

Det såg långt ifrån ljust ut för City där ett tag men i takt med att Mora sjunkit som en sten har City fått ordning på spelet. De har visat att de hör hemma i den här serien. Förhoppningsvis kan laget få arbetsro från start till mål nästa säsong – och kanske en större trupp?!

***

RIG åkte på en förvånande torsk borta mot Notviken. Ett Notviken som i och för sig krigar med näbbar och klor för att hålla sig kvar.

RIG gick rätt tidigt upp till 3-1 och kopplade greppet om matchen – men kommandot rann sakna men säkert ifrån talangerna och Notviken kunde istället vinna med 10-6 vilket Mora knappast jublade över.

Ett tag stod det faktiskt 9-3 på tavlan och det är minst sagt imponerande av Notviken med tanke på vad RIG i sina bästa stunder har åstadkommit den här säsongen.

Nathalie Jakobsson blev ensam tvåmålskytt i RIG. Övriga mål gjordes av Elsa Frisk, Isabella Ström, Alva Olofsson och Anna Karlsson.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>