Helgsummering (Allsvenskan)

Får – precis som Jakob – börja med att be om ursäkt för att helgsummeringen dröjt.

***

Team Thorengruppen spelade återigen jämnt mot FBC Uppsala i Allsvenskan Norra. En annan sak var återkommande – nämligen det faktum att Thorengruppen gjorde ett viktigt mål under de tio sista sekunderna. Senast var det Jesper Berglund som räddade poäng och sedan avgjorde i förlängning, i helgen var det ”Dille” Jernberg som avgjorde matchen med sitt 7-8-mål med 19.56 på klockan.

Ytterligare sjukt faktum att lägga till på det – FBC Uppsala hade kvitterat till 7-7 då klockan stod på 19.49! Det var en intränad tekningsvariant som gav resultat på slutet.

Målmässigt svängde det genom hela matchen. FBC Uppsala ledde med 3-2 i första perioden, men tappade till 3-4 innan första periodens slut – för att sedan ta tillbaka en 5-4-ledning inför den tredje perioden.

En tredje period där Thorengruppen till slut alltså drog det längsta stråt när Jernberg sköt segermålet. Fredrik Ottosson poängbäst med fem poäng för Thorengruppen. Mats Jonsson gjorde tre poäng och klättrade upp på fjärde plats i poängligan.

***

Umeå City stod för en imponerande insats då man slog Järfälla i förlängning med 11-10.

Erik Forsgren var stekhet med fyra kassar. Bland annat två på straff – och faktiskt hann även Järfälla med att få ett straffslag som gamle AIK-backen Daniel Schmidt hängde dit bakom Citys målvakt…

… som för dagen var supersnajpern Johan ”Säl” Nilsson! Säl som tidigare i karriären varit målvakt i Ersboda tvingades in i kassen då alla målvakter var borta. Dessutom var Peter Larsson, som också är utespelare och egentligen skulle stå, småsjuk. Han tvingades till att vara reservkeeper.

City visade fin moral när man lyckades kvittera ett 6-9-underläge till 10-10. Hårdskjutande backen Vidar Tirén lastade in kvitteringen med 20 sekunder kvar av ordinarie matchtid. I förlängningen avgjorde sedan Andreas Holmgren.

Derby till helgen mellan City och Thoren. ALLTID intressant, oavsett tabellen.

***

Sandåkern torskade söndagsfajten hemma mot Duvbo med 4-7. Man hängde med bra i matchen, men under den senare hälften av den andra perioden, och början av tredje, gjorde Duvbo ett ryck från 3-4 till 3-7. Efter det orkade inte Sandåkern jobba ikapp med undantag för en reducering med 12.59 på klockan i sista perioden av Jesper Fransson.

Snajpern Fransson fortsätter ösa in mål – och gå från klarhet till klarhet – i det Sandåkern som är fast förankrat vid sistaplatsen. 22 mål på 19 matcher imponerar – ifjol gjorde han ”bara” tio mål på 20 matcher i division 1. Ett utropstecken i år. I helgen blev det finfina tre mål från Franssons sticka. Alla i spel fem mot fem – ytterligare ett plus i kanten.

Förutom Fransson så nätade Torbjörn Sjögren. Han står nu på två mål den här säsongen.

***

Övriga matcher från Allsvenskan:

Balrog – Haninge 3-7
Sirius – Gävle 16-4
KAIS Mora – Huddinge 8-7

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>