Sandåkern tog tredje segern

Sandåkern tog en fin skalp under lördagen när tabellfyran Järfälla IBK besegrades på bortaplan. Matchen slutade 7-8 sedan Jesper Fransson skjutit segermålet med drygt en och en halv minut kvar att spela av matchen. Det var Sandåkerns tredje seger för säsongen.

Sandåkern fick under långa stunder slita hårt defensivt men skötte sig med den äran. Efter en jämn förstaperiod där man tagit ledningen med 1-3, bland annat efter två mål från Joakim Hagenmalm, tog Järfälla tag i taktpinnen. Ett effektivt Sandåkern lyckades dock hålla tag i ledningen – 5-6 – inför slutronden. Det efter att man gjort tre mål på blott sex skott i mittakten.

Järfälla kvitterade tidigt i den tredje perioden, men Jesper Fransson gjorde först ett ledningsmål – 6-7 – innan han efter Järfällakvittering på nytt sköt Sandåkern till en 7-8-ledning som kom att bli matchavgörande. Fransson som stod för en fantastisk insats stod också för två målgivande passningar förutom de två målen. Det gjorde att han blev poängbäst tillsammans med tidigare nämnda Hagenmalm som också gjorde 2+2.

I övrigt – hatten av för Sandåkern som gör en riktigt stark insats när man kniper tre poäng mot Järfälla trots att man var pressat många tillfällen i matchen. Exempelvis slutade skottstatistiken 41-20 till hemmalaget.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>