Helgsummering (Allsvenskan)

Allsvenskan spelades klart i helgen – här är den sista helgsummeringen.

Umeå City slog Sandåkern med uddamålet i den sista omgången. Tråkigt att en derbymatch ska vara utan betydelse för något av lagen. Lite drygt 600 personer hade ändå letat sig till Gammliahallen (spelades där pga att Thorengruppen lirade i EXEL Arena) för matchen.

City var det bättre laget i slutändan och lyckades hålla undan och vinna med 5-4. Men det var jämnt ända in i slutet – 17.45 i sista perioden reducerade Sandåkern, och vid ställningen 3-2 så missade man faktiskt ett straffslag som hade kunnat ändra utgången.

Anton Byström var den som sköt det matchvinnande målet för City i den tredje perioden när han gjorde 5-3 assisterad av målvakten Peter LöfgrenByström har varit pigg under sina sju matcher han gjort i City-tröjan (och jättebra i Örnsköldsvik i div 1). Han ska bli intressant att följa nästa säsong.

Jesper FranssonTimmy NybergMikael Hansson (500 kr till Play for charity!) och Hampus Linde-Olofsson blev målskyttar för Sandåkern. Franssons kasse innebar att han och Joakim Hagenmalm delar segern i lagets interna poängliga (40 poäng).

***

Thorengruppen var klart bättre än motståndet Huddinge. Huddinge som överraskat under säsongen och som till slut knep en femte plats hade inte mycket att säga till om mot serietvåan. Den målrika matchen slutade till slut 13-6 efter att Thorengruppen gått ifrån motståndarna i den andra perioden.

Ovanliga flermålsskyttar i Thorengruppen: Jesper Lundqvist hängde tre kassar (varav en riktigt, riktigt snyggt) och Erik Boström fick hänga dit två (hans enda två för i år). Dessutom sköt Rasmus Larsson ett mål. Poängbäst var dock Fredrik Ottosson som gjorde fem pinnar.

Kollega Jakob Arvidsson, som innan matchen sagt att han skulle skänka 1000 kronor per poäng till Play for charity, fixade tre målgivande passningar. 3000 kr från Jacke där. Fint!

***

Övriga resultat:

FBC Uppsala – Haninge 8-9
Gävle GIK – Järfälla 11-8
Sirius – Balrog 10-7
Duvbo – KAIS Mora 10-6

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>