Ersboda siktar mot ettan

De senaste säsongerna har det inte funnits så mycket positivt att skriva om Ersboda SK. Men just nu blåser det väldigt positiva vindar i väl sträckta segel.

Ersbodas damer är efter en fantastisk grundserie redo att kvala till division I mot gamla elitserielaget Boden. Kvalet inleds på långfredagen på bortaplan och returen spelas måndagen den första april på Ersäng.

– Läget i truppen är kanon. Vi gjorde vårt sista pass inomhus i går och det var nog säsongens bästa träning. Det var grym fart på grejerna, säger Andreas Lindegren som tränar laget tillsammans med Magnus Norrman och Erik Ställ (i mån av tid).

Motståndarna Boden vet man en hel del om. Lindegren och Norrman tog nämligen en roadtrip upp till Kalix för att scouta laget i deras sista grundseriematch.

– Vi fick en hel del bekräftat. Boden är ett ungt lag som spelar väldigt fysiskt. Det är en annan domarnivå där uppe, så nu är vi förberedda på det. Vi har t ex inte dömt någonting alls på träningarna utan vi har låtit spelarna smälla på rejält, säger Lindegren.

I Ersboda finns både rutin, talang och bredd. Dessa tre tillsammans är lagets nyckel till framgång.

– Jag är jättenöjd med truppen. Vi har flera unga och lovande spelare som får klockren hjälp av våra äldre och mer rutinerade spelare då det blir tightare matcher. Nu har vi dessutom fått tillbaka Jessica Hugosson Wallgren från skada och värvat in Sofia Strand och Angelica Mähler från Iksu Ungdom, säger Lindegren.

(På minuskontot finns dock den hårdföre backen Namita Andersson som flyttat till Göteborg)

play for charity

Laget kommer även i sin returmatch att bidra till #playforcharity.

– Vi skänker 10 kr per betalande åskådare, berättar han.

Lindegren har under en längre tid suttit med i hjärtat av Ersboda SK men nu har han fått jobb som journalist på en av Umeås tidningar. Situationen inom Ersboda har varit minst sagt kritisk men enligt Lindegren är det på väg åt rätt håll.

– Det går åt rätt håll även om det fortfarande finns mycket att jobba på. Att vi kvalar nu är en viktig grej och vi kommer att göra allt vad vi kan för att gå upp. Det här sänder signaler om att föreningen lever igen, konstaterar han.

1 kommentarer

  1. Det här låter ju fantastiskt bra för mig som före detta Ersbodare! 🙂 Nu håller jag alla mina tummar och tår för tjejerna och hoppas #playforcharity skramlar in en bra summa.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *