Flinken förstärker från blågult

Sportchef Flinkfelt fortsätter att förstärka sitt lag – och nu har han än en gång förstärkt det bakre ledet.

Försvararen Katarina Bjuhr, till vardags i IBK Dalen och svenska landslaget, är klar för laget efter ett fjolår i Arvidssons losergäng.

En förlust som Bjuhr inte har smält än idag.

– Det är oklart om jag någonsin kommer att göra det. Det är eventuellt efter årets vinst i så fall, säger hon.

Samtidigt är den duktiga backen glad över att få chansen i år igen.

– Det känns roligt att få fortroende i år igen. Jag är lite trött på att förlora så jag hoppas få avrunda den här säsongen med en vinst, menar Bjuhr.

Ett problem under fjolårets match var att Katarina inte fick spela med sitt »vanliga« tröjnummer, då den bars av Mattias Wallgren. Något som uppenbarligen störde henne, men när hon nu lämnat Jackes gäng har hon blivit lovad nummer sex av sportchef Flinkfelt.

– Ja, det utgör väl säkert en 60-70% av prestationen så det är mycket troligt att det blir en avgörande pusselbit. Om Walle dessutom har efterlämnat sina innebandyskills och tatueringar med tröjnumret sedan förra årets match så borde det lösa sig. Jag funderar eventuellt på att köra en armbågssleeve också för att få den rätta feelingen, konstaterar Bjuhr.


Bjuhr i Dalen. Nästa gång hon spelar i Umeå är det dock i en röd tröja.
Foto: ibkdalen.se

Att bli uttagen till allstar-matchen är något av ett kvitto för att man gjort bra saker under säsongen, och det kan man lugnt påstå i även Bjuhrs fall. Hennes utveckling har gått spikrakt sedan sist det var allstar-match – och sedan dess har hon även fått debutera i Sveriges landslag.

– Jag är väldigt smickrad över att få chansen i landslaget, det var ingenting jag hade förväntat mig innan säsongen. Jag hoppas att jag under kommande säsong ska utvecklas ytterligare och ta närvaro på fler landslamper. Till att börja med ska jag ta vara på chansen i Tjeckien nästa vecka, säger hon.

***

I sin kommentar angående Bjuhr säger sportchefen följande.

– Vi får in en slitvarg och ledarfigur med fina meriter. Det var precis vad vi behövde så jag är väldigt nöjd.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *