Landssorg

Ja vart ska man börja?

EM är över för svensk del. Vi är utslagna. Ridån har dragits ned. Två raka förluster. UTE.

Bilderna från gårdagen finns kvar i huvudet och kommer nog göra så under en bra tid framöver. Uppgivet. Laget vi förälskat oss i så under Hamréns ledning levde inte upp till förväntningarna och föll.

Många vill få detta till ett fiasko och att Hamrén ska avgå. Men ärligt talat, vad hade ni förväntat er? Frankrike och England är två av världens bästa nationer och att möta Ukraina i en premiärmatch på deras hemmaborg är inte alls lätt. Och att sparka Hamrén vore så fullständigt korkat. Jag skulle nästan säga att detta var ganska väntat. Dock så svider det enormt.

Det går att komma med många ursäkter. Vi var inte för bra, Elmander spelade skadad, vi hade oflyt. Men den bittra sanningen som många har svårt att greppa lyder: Vi var inte tillräckligt bra.

Sverige gör överlag en bra insats. Mellberg gör en av de individuellt allra bästa insatserna jag sätt på länge i det svenska landslaget. Men släpper man in tre mål i en match man har i sina egna händer, då vinner man inga mästerskap.

Det är med mycket besvikna känslor som jag skriver detta. Men att påstå att EM är över skulle jag inte vilja påstå. Jag skulle snarare säga att det är nu EM startar. Det är nu matcherna börjar betyda allt mer. Tack för det!

Betyg på dagen: 0/5 Berbatovnedtagningar

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *