Vilket fiske

Sista dagen på semestern, tid för en (1) ledig dag

Snart kommer hantverkarna att springa här. Vi förbereder för fullt så att vi kan bo samtidigt men söndagen blev ledig. Lena åkte till svampskogen med Malin men innan det sjösatte hon mig i härliga Lake Tavelsjön. Två timmar senare ringde hon och undrade hur det gick. Ärligt svarade jag – HELT USELT, inte ett pill på grejorna trots flera taktikbyten. Tyckte att hon skulle komma ut i det härliga vädret.

Vi körde genast mot mitt nya favoritställe som jag upptäckte för någon vecka sen. Lena pimplade som vanligt och jag jiggade. Vattnet kryllade av betesfisk, fick hon en mört skulle hon ge mig den för att rigga ett flötmete. Lena hann knappt släppa i pirken förrän hon hämtade upp abborre efter abborre. Nu var det det dags för restriktivt fångst, inga abborrar under tre hekto fick följa med hem

Det fortsatte segt med kastande, några enstaka fiskar men det var härligt att se min kära fru ha så roligt. Jag hängde på en stor favoritjigg och självklart fick jag en gädda. Utan tafs så lyckades jag både landa den och klara linan. Den fick snabbt gå tillbaks.Jag bytte ”stinger” (kroktafs) på jiggen och svingade iväg igen. Hugg direkt igen, från början knyckte den inte något men snabbt kände jag det.

Den for från sida till sida, stor abborre men anade inte hur stor. När jag ser den ropar jag till Lena att ordna med håven. Jag ser att den sitter bra så vi kunde ganska enkelt få in den i håven. Jag ger henne min mobil och ber henne ta kort. Ta många sa jag, tyvärr var ju riktiga kameran hemma som vanligt.

1380 gram fördelat på 47 cm! NYTT PB med 100 gram men med samma längd.

Så grymt skönt, jag närmar mig min drömvikt på två kilo. Kanske kommer den i höst eller så tycker fiskeguden att det får räcka för i år. Jakten fortsätter dock och det är många timmar kvar att spela på! Det var bara att åka hem och rensa fisk, tre påsar fulla med filéer i frysen. Det blir perfekt och vilken underbar eftermiddag vi hade tillsammans!

Skitfiske och välkomna!

Mats

umeafishing.se och Twitter

1 kommentarer

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *