Tidig ispremiär

Höstsatsningen kom av sig, desto mer ismete hoppas jag på?

Kaffebesök på lördagen blev till fiske på söndagen. Så kan det bli och efter en liten sovmorgon satt jag i bilen med laddad utrustning. Pär ringde och meddelade om bilproblem så han skulle bli lite sen.

Trehörningen var det 8 cm is och ett tunt snötäcke. Broddarna satt redan på och isdubbarna hängde runt halsen. Med så tunn is gick det snabbt att rigga upp alla spön och när sista skulle upp strövade Pär och hans son Olle ut till mig. Trollingrullarna jag köpte i våras sitter nu på ismetespöna och det är grymt smidigt att ha räkneverk.

13 11 24 001

 

När alla spön var riggade satte jag mig och pimplade, fick direkt en lite mört som jag satte fast på närmaste spöt. På ca 6 meters djup simmade mörten omkring och ryckte i vippan. Efter ett tag gick jag för att rensa hålen från is och när jag kom fram plingade bjällran till. Inget hugg men snarare ett sug, sakta drogs lina ut från spolen. Jag visslade på de andra och kopplade bort tången från spöet. Jag laddade för mothugg men väntade tålmodigt. Abborre tänkte jag och till slut ryckte jag till, kände motstånd och sen var det borta. Pär stod och filmade med min mobil och undrade leende vad jag gjorde. Bommade blev svaret, bom bom!

En fiskares uppfinningsrikedom ska man aldrig  underskatta. Det var Pärs första ismete, han hade haft angeldon tidigare men så var det alltså dags. Han använde allt möjligt för att sätta upp spön och vippor. En av de mest kreativa sätten var en simpel tejprulle som fick tjäna som stöd. Några lådor och en av mina trasiga limtänger fixades också till så att han kunde fiska! Bjällror lånade han av mig sen så var det åtta spön på isen.

13 11 24 004

Hösten gössatsning i Pengsjö är jag inte riktigt nöjd med. Ca 90 timmar gjorde jag där med 4 gösar i båten som absolut är för lite. Roligt fiske men frågan är om det är en produkt att sälja för mitt företag. Jag vet nu iaf vart jag ska köra och hur jag ska fiska. Några vertikalpass blev det knappt pga den hårda vinden varje gång jag var där.

13 09 15 005

 

Ska bli spännande med ismete efter gös och till våren kommer det att bli ytterligare en satsning med den erfarenhet jag nu skaffat.

Väl mött, skitfiske och välkomna.

Mats 

umeafishing.se l Twitter l Youtube I Instagram

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *