Det här med snö?

Pär och jag har inte riktigt kommit igång, jag skyller på vädret!

Tredje ismetespasset med Pär och någon huggbonanza kan vi inte prata om. På första hade vi ett underbart väder och en förmodad stor missad abborre. Andra passet tog jag en 100-klubbare och strax efter blev det snöstorm. Idag var det så dags igen, snö var utlovat men med sydlig vind borde det bli lugnt!

Jag var ordentligt peppad eftersom en fiskepolare hade krokat en gädda på 11,1 kilo och 117 cm med en sik i gapet. Andreas var grymt nöjd efter tre dagars fiske så är det ett fint resultat. Stort grattis!

20131214_092204(01)

20131214_092145_(2)1

Vädret var inga bekymmer men det högg ju aldrig. Vi började med död mört som jag för en gång skull kommit ihåg att ta fram. Inget resultat men pimplet gav oss några små abborrar som jag raskt bytte till. Vippan på pimpelspöet rörde sig och jag krokade. Linan började då röra sig uppåt, mycket konstig mört hann jag tänka! Döm om min förvåning när en sik på ca 25 sm kikade upp ur hålet!

13 12 15 008

Det var första siken som jag fångat på flera år. Den hängde jag på en av tafsarna för att kanske få en till stor gädda. Snön yrde runt oss för att sen avta sen kom ett till snöfall. Det var som ingen ordning men det var ändå skönt på isen. Inte lika påfrestande som förra passet med Pär. Strax efter 15:00 avrundade jag och trampade hemåt. Den lilla siken fick simma tillbaka och förhoppningsvis får jag pimpla upp den igen fast större.

Snart julhelg och blir det inte arbete klämdagarna så finns det utrymme för mer fiske. Kanske Pengsjö får sig ett besök? Det lär bli fortsatt fiske med Pär men då får han skärpa sig! 😀

Väl mött, skitfiske och välkomna.

Mats 

umeafishing.se l Twitter l Youtube I Instagram

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *