100 klubbare

Bra början slutade i kaos.

Nysnön låg på tomten på söndagsmorgonen, kaffebryggare puttrade hemtrevligt och kaffedoften fyllde köket. Som vanligt svor jag över att jag glömt plocka fram den infrusna mörten. Den nykittade pulkan för ismetet var redo och jag vandrade ner till isen strax efter 7:00. Borrade mig ut för att leta mörtstim att agna med. I det tionde hålet satt en fin abborre på kroken som skulle bli bra mat.

Något hål senare började småabborrar hugga, bättre än inget tänkte jag och började lägga ut spö efter spö. Jag hade sökt Pär flera gånger utan resultat när han till slut ringde tillbaks. Under lördagen fick han sin första ismetesgädda och var ordentligt peppad. När vi lagt ut alla spön började vi pimpla, vippan på ett av mina spön flaggade och jag tog mig halvspringandes dit med ispulkan.

Spolen snurrade snabbt ut lina så jag kopplade loss spöet och gjorde mothugg. Spöt böjde sig skönt och härliga knyckningar kändes i mina armar. Tyngden kändes helt ok och efter en stunds drill handlandade jag en 100 cm lång men smal gädda. Tyvärr var den riktigt tunn och vägde endast 6 kilo. En snabb fotosession senare simmade fisken tillbaks och jag kände mig grymt nöjd.

13 12 01 005

13 12 01 007

13 12 01 029

Vinden ökade kraftigt och då kom det väntade snökaoset. SMHI hade rätt och hålen blåste snabbt full med snö. Promenaderna blev många för att rensa hålen, det var ganska skönt att röra sig i den brutala vindkylan. Strax efter klockan 13:00 packade vi ihop och tog oss hem till oss för en kopp kaffe inomhus.

En bra förmiddag som förstördes av snökaos i slutet. Skönt att komma igång tidigt med isfisket även om det är i slutet på året. Jag ska se över pulkan en sväng, det behövs några justeringar efter premiärpasset. Tafsarna behöver också en översyn och några fler kommer nog att tillverkas.

Väl mött, skitfiske och välkomna.

Mats 

umeafishing.se l Twitter l Youtube I Instagram

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *