Popperfiske

Härlig avslutning på dagen

Efter tre dagars snickrande, spikande och sågande för att fixa lusthuset så åkte vi ut på sjön. Ett underbart väder som vi har längtat efter. Hela dagen hade vi jobbat i skuggan men nu var det dags att njuta. Vi städade snabbt undan på gården och båten var klar i ett kick. Kylbagen med maten laddades och så bar det iväg.

I den sköna sommarkvällen grillade vi i de södra delarna av sjön. Darlingen solade och sonen pratade om sin plan som fodervärd till någon hund. ”Svulle med benskydd”, ”raggarballe med svängdörrar” eller helt enkelt korv med bröd slank ner utan problem. Snabbt blev jag rastlös i solstolen så jag sjösatte endast med en drillad avhoppad gädda som resultat. Vi packade ihop och jag släppte av familjen på Sundlingskas brygga.

Provade först mitt grund, sen Storabbarrgrundet och Tarmgrundet var lika dött. J-P susade ut på sjön och jag körde efter, trodde han skulle fiska men icke. En snabb tankning senare så var jag på Favoritkanten. Vinden mojnade av och det blev spegelblankt.

Massor med vak och hoppande betesfisk gjorde att jag valde att fiska popper. Första kastet satt min livs först popperabborre. Strax efter högg det och jag drillade ett nytt PB! Tyvärr hoppade den av innan jag hann ner med håven. Har aldrig sett en så stor abborre förut!! Jag fortsatte och det gjorde även huggen. 5-6 hugg sen inget och sen likadant igen. Dessutom var det inte en gädda som förstörde min njutning i solnedgången.

13 07 25 002

Sen klev det på en riktigt ilsken abborre som stångade och kämpade för att komma loss. Det var då ingen risk eftersom den svalt nästan hela poppern. 640 gram vägde den och tyvärr satt kroken djupt i svalget så nu är den filé.

13 07 25 004

För att förtydliga så är popper en wobbler som man rycker fram i vattenytan. När det är så varmt och högt lufttryck som det var under onsdagen så jagar abborren högt i vattnet. Fisket avtog och klockan blev snabbt 23:00 så jag valde att avsluta.

Väl mött, skitfiske och välkomna.

Mats 

umeafishing.se l Twitter l Youtube

 

2 kommentarer

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *