Fortsatt satsning

Timmarna går och hoppet lever!

Vikariatet jag har nu är på 80% vilket innebär att jag är ledig en dag i veckan. Det passade då bra att boka in med JP för en tidig morgon på Pengsjön. 04:45 klev jag upp på torsdagsmorgonen och båten hängde bakom bilen 06:15. Vi ville starta tidigt för att prova nya teorier samt att slippa den råa och kalla höstkvällen. Väderprognosen var lite oroande med kraftiga sydliga vindar men soligt och vackert.

Jobbig vind blev det! Trolling var besvärligt med höga vågor och elmotorn fick jobba stenhårt. Att prickskjuta med vertikalgrejorna var hopplöst så vi driftade mest hela dagen. Några hugg och ett gäng smågäddor krokades och förstörde mest betesfisken som JP fiskade med. Själv hade jag självklart glömt min betesfisk hemma men några hugg på jiggarna hade jag.

Det var bestsfisk som gällde och en fin abborre synade båten och fick gå tillbaks efter ett snabbt foto!

Kopia av 13 09 05 037

Det var inte så konstigt att JP fick mest fisk. Att drifta med två spön går bättre än med ett. Det gäller bara att hålla tungan rätt i mun och lägga bort rätt spö när det är fisk på kroken!

13 09 05 047

Till slut så fick vi äntligen en gös, det tog sin lilla tid men det var värt varenda minut av de 80 timmar jag och vi har lagt på sjön. En stilig gös på 70 cm och 2,6 kg landades och glädjetjutet över Pengsjön var inte nådigt, vilken lycka!

Kopia av 13 09 05 059

Nu börjar höstfisket, det blir otroligt spännande!

Väl mött, skitfiske och välkomna.

Mats 

umeafishing.se l Twitter l Youtube I Instagram

 

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *