Upp till bevis

Iksus framfart i Europacupen lär knappast ha undgått någon inom innebandysfären. Förbundskaptenen Jan-Erik Vaara var både lyrisk, betagen och smått euforisk över Umeålagets cupseger där han menade att man demonstrerade snudd på den perfekta innebandyn. Iksu har fått mycket lov och pris den senaste veckan – och det förtjänar man.

Men nu gäller det att glömma det som varit.
Idag är det upp till bevis när två mastodonter inom daminnebandyn drabbas samman i Iksuhallen. Fjolårsmästarna Balrog kommer på besök och lär vara minst sagt taggade till tusen. Och jag tror inte Iksu upplever några större svårigheter med att ladda om – detta är en toppkamp som heter duga!

Det viktigaste blir att få stopp på Balrogs skräckinjägande supertrio med Emelie Lindström, Amanda Wendelstig och Hermine Dahlerus som tillsammans har svarat för 62 (!!) poäng på 6 matcher.
Man har dock redan fått ”hjälp” på vägen då rutinerade Dahlerus blev hemma med skada.

Fri entré väntar hursomhaver den som kikar förbi på Iksu Sportcenter för att titta innebandy i helgen. 13.00 är matchstart idag, det tycker jag inte man ska missa. Annars kan man följa liverapportering från matchen direkt här på folkbladet. Jag kommer att vara på plats.

ooo

Umeå City då?

De blå är i minst sagt behov av poäng då man ligger sist i Superligatabellen med noll inspelade poäng, helt klart under förväntan. Okej, jag förlåter City något med tanke på ett mycket tufft inledande spelschema där man, om det inte varit för Täbys specielle pizzabagare i Rickie Hyvärinen, gott och väl kunnat snuva dessa på poäng. Då hade det mycket väl kunnat se annorlunda ut.

Klart är dock att man spelmässigt måste höja sig minst ett par snäpp – man kan så mycket bättre. Men det viktigaste just nu är ändå resultaten. Västerås kommer på besök i eftermiddag och det är tre poäng och ingenting annat som gäller. Västmanlänningarna har visserligen suveräne Christian Mattson, men det är ändå ett lag som City måste slå.
Det är nästan ett krav om inte den här säsongens uppförsbacke ska övergå till ett jättelikt berg.

Mikael Zingmark spelar inte och Erik Ställ är i högsta grad tveksam. Båda dras med sjukdomar. John Edström kan därmed få chansen i kassen.

Upp till bevis!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *