Mattias Mattsson till Norge

mattsson.jpg

VF-sporten kan avslöja att Umeå Citys Mattias Mattsson lämnar nästjumbon för spel i norska Tunet. Dålig inledning på säsongen i kombination med arbetslöshet gör att Mattias Mattsson nu alltså lämnar City. Tunet IBK har fixat jobb till Mattsson och flyttlasset går så fort allting är spikat och klart.
– Jag snackade med dem i fredags och då höll de på att kolla med det sista. De hade fått tag i nåt jobb och vi skulle höras av i början av nästa vecka. Jag åker så fort som det blir klart sen, säger Mattsson till kollega Ruuth.

Om att han lämnar City.
– Inte jättebra, samtidigt har det inte funkat jättebra för mig personligen. Det har varit lite olika faktorer som spelat in.

Med Mattsson har City nu tappat tre spelare (Jakob Lundmark, Ole Mossin och Mattsson) som tillsammans gjorde 67 mål. Något som förstås är tungt för vilket lag som helst men kanske framförallt ett som spelar den erkänt svåra andra säsongen.

Mattsson bänkades mot Järfälla av den enkla anledningen att han ska flytta. ESK-fostrade Mattsson lämnar efter sig 2 mål på 6 matcher och blir nu klubbkompis med Ole Mossin.

För Citys del gäller det nu att spelare som Henrik ”Kotten” Söderkvist, Daniel Jernberg, Mats Jonsson och Erik Forsgren tar ett ännu större ansvar offensivt om den negativa trenden ska få ett slut.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *