Debutanten målade direkt

Det tog åtta minuter och 54 sekunder. Sedan hade landslagsdebutanten Frida Norström gjort sitt första mål i den härligt gula och blåa tröjan. Målet? Det var ett stenhårt skott rätt upp i krysset från halvplan…
– Nja alltså inte riktigt. Det var i power play och Andrea Gidlund passade till mig. Efter många om och men gjorde jag till slut mål, säger hon när undertecknad ringer upp.

Skellefteås lagkapten låg och slumrade i hotellrummet när jag ringde. Något de tydligen gör ganska ofta.
– Vi vilar och tar det lugnt mestadels. Vi tränar nämligen rätt mycket också så när det finns tid passar man på och återhämtar sig.

Inte nog med att hon gjorde sitt första och Sveriges första i matchen, Frida gjorde även det betydelsefulla 11-1 målet.
– Haha jo precis. Nämen det är svårt att veta vart dem (Tjeckien) står. Det kan vara lite upp och ner. Nästa dag kan dem vara riktigt bra, menar hon.

Fotbollsspelaren Rio Ferdinande skadade sig när han såg på TV. Målvakten Canizares tappade en parfymflaska på foten och gjorde illa sig. I det svenska U19-landslaget är det sjukgymnasten (!) Pär Zühlke som står för de annorlunda åkommorna.
– Vi spelade teater och vår sjukgymnast skulle spela hjälte. Jag vet inte vad han skulle göra men det hela slutade i alla fall med han råkade göra illa revbenet rätt ordentligt. Det var lite synd, berättar Frida och skrattar.

I övrigt kan sägas att Frida passade till Iza Rydfjälls 2-0 mål. Rydfjäll som för övrigt även hon debuterade i landslaget – och hängde tre kassar.

Även Andrea Gidlund, Ida Linné och Emelie Marklund hängde för Sverige. Jenny Gustafsson och Julia Persson nöjde sig med varsitt assist.

ooo

U19-herr spelar at the moment mot Tjeckien. I skrivande stund står det 2-1 till Sverige.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *