Måndagslistan

Veckan som varit har visserligen bjudit på en hel del spelledigt i förbundsserierna. Men nog kan man hitta lite att gotta sig i ändå. Mestadels i blågul form ska dock tilläggas.

For a starter – Veckans vinnare som är La Suéde, Szwecja, Suecia, eller kort och gott Sverige. Euro Floorball Tour var en enda stor styrkedemonstration från världens ledande innebandynation som kammade hem segern i samtliga fyra klasser.

Men för att spinna vidare på det där. Veckans tummen ned är samtidigt just den svenska dominansen. En fyrnationsturnering bestående av de bästa landslagen ska inte generera i tvåsiffriga utskåpningar – inte ens på juniornivå. Även om övriga nationer har stått för ett ordentligt uppsving de senaste senaste åren så är det en bit kvar till den blågula nivån. Mer kvalificerade landslag och ökad kapacitet på de nuvarande är ett måste för innebandyns utveckling. Det kommer, men måtte utvecklingen inte stagnera!

Johan Samuelsson får ursäkta, veckans debutant måste i alla fall tillskrivas Frida Norström. Skellefteåtjejen fortsätter imponera och visade i helgen framfötterna i landslagsdebuten på U19-nivå. 8 poäng (4+4) blev facit vilket inte bara lär ha säkrat hennes VM-chanser utan också genererade i en poängligavinst.

Veckans jubilar
är Hermine Dahlerus. Första landskampen kom mot Norge -96 och i helgen avverkade hon som första damspelare i världen nummer 100. Vi grattar en av svensk innebandys stora!

Förra veckans schweizare gick till Cédric Rüegsegger. Landsmannen Marc Dysli blev sugen på samma bemärkelse och kritade ned sina reflektioner över hans fem härliga år i Sverige och IBK Dalen. Inte ett öga torrt!

Janne Lundqvist förfogar över ett riktigt spännande Team Thorengruppen i herrtvåan där gammalt och gott möter snorungar med teknik och finess som hämtat ur Playstation-världen (vi väntar fortfarande på ett innebandyspel). Nu kan man addera finsk sisu till den skaran. Ville Lahdensuo är veckans värvning – och vilken värvning sen.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *