P15-truppen uttagen

I början på januari går vinterns sedvanliga distriktslags-SM för U15 av stapeln, denna gång i Linköping. David Lundberg, Bobby Hjelte och Tony Bergström heter ledartrojkan som i år haft det tufft med att pussla ihop en 24-mannatrupp av en förhållandevis stark 1994-årgång.

– Vi har precis haft ett läger med de 30 främsta närvarande och det man kan säga är väl att 94:orna håller väl så hög klass jämfört med årgång -92 och -93, sett över 30 spelare, säger David Lundberg.

Vad tror du om lagets SM-chanser?
– Västerbotten har ju aldrig varit något starkt distrikt resultatmässigt. Vi brukar gå vidare från gruppen vart fjärde år och har aldrig tagit oss förbi kvartsfinalerna, men absolut, målet är ju att gå till slutspel och sen försöka ta sig vidare från kvartsfinal. Det är ju alltid lite beroende på hur spetsspelare klarar av att kliva fram när det börjar brännas.

Någon spelare att hålla lite extra koll på?
– Just nu är det fortfarande en utbildningsprocess. Det viktigaste är att få med alla spelare på tåget så får vi se hur det ser ut när det närmar sig.

ooo

Bloggen kan ju för egen del tycka att det, bortsett från en riktigt stark backsida, finns en hel del ögon att rikta mot IBF Dalens framtidsman Filip Persson. Skulle vara spännande att se vad han kan uträtta i dessa sammanhang med sin teknik och speluppfattning.

Det blir ju hursomhaver helt klart för grabbarna att bekänna färg med tanke på att man i gruppen möter ett alltid starkt Värmland, Södermanland samt ett Västergötland man inte riktigt vet var de står. Vi får hoppas på en bra uppladdning för gänget och att de får hålla sig borta från skador och andra kval. Bloggen kommer följa upp det hela när det lider mot januari.

Vill man spana in truppen i aktion kan man ju skriva in 26 November, 18.15, i sin kalender då Iksu står för hallen och motståndet. Annars har ni spelarlistan i sin helhet här nedan:

Linus Schefström    Ersboda SK
Elias Lundström   Gamla Stan IBK
Viktor Åhlund    Gamla Stan IBK
Filip Persson    IBF Dalen
Simon Linder   IBK Dalen
Andreas Björklund    IBK Dalen
Johan Löfgren    IBK Dalen
Robin Darstedt    IBK Dalen
Viktor Lundström   Röbäcks IF
Niclas Cox   Röbäcks IF
Marcus Berglund    Röbäcks IF
Amos Bergström    Röbäcks IF
Petter Vernersson   Röbäcks IF
Rasmus Lilja   Röbäcks IF
Jonathan Andersson   Skellefteå IBK
Gustav Kempe   Skellefteå IBS
Tim Engström   Strands IK
Anton Ekström   Strands IK
Wiktor Lindström   Strands IK
Rasmus Nyberg    Sävar IBF
Rasmus Marklund   Umeå City IBF
Kristoffer Dingstad   Umeå City IBF
Niklas Salmela   Umeå City IBF
Patrik Dellsand-Lindberg   Umeå City IBF

1 kommentarer

  1. Kul att ni nämner Filip, såg han mot SSKs Div 1 lag i veckan, skötte sig riktigt riktigt bra. Får hoppas han visar fötterna under SM!

    Sen att Sandåkern håller på att förlora mot ett Div 4 lag i DM är skamligt

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *