Weekend mix

Ska vi inleda med lite herrtvåan?

För Umeå IK tog i lördags en lika förlösande som överlevnadsnödvändig seger mot Sundsvall City. Per Lindgren – måltjuven som sätter lika många omöjliga lägen som han missar öppna kassar – svarade idag för fyra fullträffar i 12-6-viktorian. Ska inte ta ifrån UIK något av äran, men det kommer krävas betydligt mer imponerande insatser än en vinst mot ett lag som knappast hade förvärvat någon berömmelse om de återfanns i Västerbottenstrean. Fight on!

Höll annars på sätta lördagsgodiset i halsen när jag sneglade på liverapporteringen från Jemtland – RIG. 7-2 stod det ett tag till jämtingarna innan Max Wahlgren tog sats och fyrade av och med lite hjälp från andra medspelare vände på steken.

Thoréngruppen med firma Conradzon-Carlbom fortsätter ju annars sin flygning mot allsvenskan. Det kommer ta ett tag innan man landar men det kommer man att göra – så mycket klass finns det att hämta där.

ooo

Tidig seriefinal i damtvåan mellan IBF Dalen och Vindeln var det någon som tipsade om. Och det var två elitserieföredettingar (alldeles för bra för den här divisionen) som fick iklä sig rollen som segerorganisatörer. Sofia ”Zeke” Eklund och Veronica Boman fixade segern med fyra respektive två mål. 7-6 kom med 20 sekunder kvar på matchuret! Spännande värre, men ack så surt för Vindeln.

ooo

Stötte på de ärrade domarveteranerna Joakim Hagy och Erik Johansson i gymmet på Iksu igår. Minuterna före de skulle döma Sandåkern – Hagunda pumpade de loss på allvar med hantlarna i högsta hugg – såg riktigt lovande ut inför de beryktade (?) domarfystesterna.

Matchen då? Jo, den vann Sandåkern med 10-9 trots att man fullständigt klappat igenom i tredje perioden och släppte in sex mål. Viktig seger i tåget mot allsvenskan. Tror ni de når dit? Topp-7 är det som krävs och jag har på känn att de kommande matcherna där blanda annat Ersboda ingår blir helt avgörande.

ooo

Och så till lite elitserie/superligainnebandy.

– Skellefteå åkte på storsmisk mot Örnsköldsvik med 14 mål i baken och endast 1 framåt. Vad heende?

– Umeå City åkte på en käftsmäll mot modern innebandytids stora gigant Warberg, det får man ta.

ooo

IBK Dalen däremot upprätthöll Umeåhedern efter 11-7 mot Falun. Riktigt publikfriande var det med mycket känslor och svängigt målregn.

Jakob Lundmark tillbaka i stan men förde en tämligen anonym tillvaro på plan, trots ett mål.

Bloggen gör som Bank & Niva och inrättar en Svennis-skala för insatsen hos dagens Dalenspelare (ska dock sägas att det var en härlig laginsats rakt igenom):

Môcke bra: Anton Ermling, Christian Hjort, Cedric Rüegsegger, Johan Samuelsson, Robin Nilsberth

Môcke môcke bra: Martin Rudeström, Ketil Kronberg,

Môcke môcke môcke bra: Peder Bodén

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *