UIK gjorde jobbet

Kvällens match i herrtvåan: RIG Umeå IBF – Umeå IK, 6-7.

Oväntat är en underdrift. Megaskräll, braksensation eller bamseknall lämpar sig bättre. För i min värld hade jag räknat ut UIK på förhand, men det är klart – jag hade glömt vilket hejdundrande kollektiv som gömmer sig i det där gänget.

UIK får nu gå till julledighet med kickar av upprymdhet, RIG:arna däremot lär nog inte få någon särdeles god sömn i natt.

– Kanoninsats av grabbarna. Alla kliver in i slutet och vill verkligen vinna, säger Peter Nilsson, tränare till kvällens stora triumfatorer.

Ett Umeå IK i behov av poäng för att lyfta från bottenstriden, hade nog knappast räknat med att kunna norpa åt sig dessa från RIG som imponerat storligen i år. Men nu fick man med sig ett rätt och slätt rättfärdigt resultat, eller?

– Rättvist och rättvist. Båda lagen hade mycket målchanser, med öppna kassar åt båda hållen. Vi hade lite flyt till viss del, men det hade de också. Ärligt talat – vi ska inte förringa UIK:s insats. Sen om de hade en dålig dag, det har ingen betydelse.

Backen Peder Boberg och målvakten Johan Nilsson ska enligt rapporterna tillhört UIK:s allra bästa den här kvällen. Imponerad är då jag så det förslår. Det behövs visst inte alltid en Gustav Sundell för att poängen ska trilla in.

ooo

I dagarna dyker det upp en liten intervju med IBK Dalens egen citatmaskin Linnéa Ivarsson. Håll utkik på bloggen!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *