Förutsättningar

Ikväll är det dags för ännu ett – wait for it – derby. Sandåkern-Ersboda i ett laddat herrettan-drama är vad som gäller och för båda lagen är det en oerhört viktig match med både viktiga poäng och självförtroende i potten.

Sandåkern siktar närmast på att vara med och slåss om en plats i nästa års allsvenska och är i behov av att vinna en sån här match. För Ersbodas del känns det lite som vinna eller försvinna, om du frågar mig. En förlust nu och man kan – även om man givetvis inte säger det högt – så smått börja vinka adjö till överlevnad i serien.

Hemmalaget Sandåkern nyttjar sitt samarbete med IBK Dalen och lånar in Yngve Nordin, Filip Stenmark, Kim Lundström och Lars-Erik Torp till i afton. Lär inte vara en särskilt vild gissning att tränaren Jonathan Brolin har för avsikt att återförena Lundström med Christoffer Sjöström – riktigt jobbiga att möta tillsammans!

Ersboda däremot får stå utan superligaförstärkning från Umeå City ikväll. Detta efter att det inte riktigt klickat i spelschemat för att det skulle varit möjligt. Frågar du mig tror jag inte man kommer lida speciellt mycket av det. Från det jag sett av Ersboda i år så är det av Citylånen egentligen bara Mats Jonsson som presterat

Sandåkerns SK – Ersboda SK. Gammliahallen. 20.00. Ikväll. Be there!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *