Upp för Ersboda och ned för City

Umeå Citys eländen verkar inte vilja ha något slut. Man får bara sucka åt laget som förlorade måstematchen (har vi hört den förut?) borta mot Balrog. 4-1 slutade det efter att Botkyrkademonerna rivit sig loss i sista. Ska man tro tränaren Putte Eklund så fortsätter City bomma lägen till höger och vänster, och då får man stå sitt kast. Så enkel är innebandyn.

ooo

Damettan bjuder som nämnt tidigare på många Umeåderbyn och igår kväll var det dags för Ersboda-Holmsund. Utgången känns inte så överraskande. 8-2 blev det till ”Ersi” efter ett bastant bidrag från Nina Helas som svarade för fem poäng. Det är ett nyförvärv som kan utgöra den där skillnaden för Ersboda när det handlar om att vinna matcher. Jag tror att vi har än mer att vänta från henne!

Holmsund däremot är fast förankrade på jumboplatsen och i nuläget är det svårt att tro att laget har kapacitet att lyfta så mycket mer. Man kanske kan be Frida Stegeby riktigt snällt om att komma tillbaka?

ooo

Idag är det som bekant premiärdags för VM i Västerås. De svenska damerna inleder mot Norge klockan 17.15 och det är väl inte mycket som talar för något annat utfall än en blågul seger. Samtliga svenska matcher kan du se på den här sidan och dessutom sänder Sveriges Radio från alla matcher. Det tackar vi för!

1 kommentarer

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *