Mos

Jahapp. Efter att Sverige vunnit premiärmatchen i VM komfortabelt mot grannflickorna från väst, tänkt jag att jag skulle spana in våra blågula tjejer i aktion mot USA. Att det skulle bli svensk vinst tror jag ingen tvivlade på. Men det är lite sorgliga siffror på något sätt ändå (28-1 blev det till slut) ur ett icke-patriotiskt innebandyperspektiv.

Jag kom på mig själv med att sitta och hoppas på att transatlanterna skulle klara av att få in något mål, och när de till sist gjorde det var det ett litet leende som smög sig in bland mina  smått melankoliska tankar. För hur svensk man än är kan det inte vara kul att sitta och titta på ett VM-slutspel där man får pilla in målen på kulramen i parti och minut.

Det är på den globala  fronten innebandyn måste växa för att kunna vidareutvecklas sportsligt och där finns det att jobba på, men det är ju ingen världsnyhet direkt.

Men om vi bortser från mina smått gnällbefläckade punkter så kan man ju alltid premiera Balrogs poängdrottning Emelie Lindström som gjorde 10 (!) mål i dagens match och var riktigt het i övrigt tillsammans med sina vapendragare Anna Wijk och Hermine Dahlerus. Kan bli en ruskigt produktiv kedja det där. Blir lite upp till bevis i kommande matcher.

ooo

Om vi minskar blickfånget något från global till lokal nivå så hittar vi trots allt lite händelser trots speluppehållen som smygit sig in så smått. I damettan exempelvis spelade Umeå City hem tre poäng borta mot Jemtland efter en femetta. Malin Lindquist och capitano Matilda Lundgren blev poängbäst med två var och bidrog till att hålla laget med i toppkvintetten.

I herrtvåan fick Thorengruppen bittert erfara hur svårspelat det kan vara mot jämtarna i Östersunds Sporthall. Efter två jämna perioder tappade man allt i sista, bortsett från serieledningen då.

Spöland i sin tur fick smaka lite på Wibaxpiskan medan Umeå City IBF däremot vann mot Luleå med 6-4. Föga oväntat blev Anders ”Kingen” Johansson (precis som hos många andra en personlig favorit) bäste poängmakare med tre stycken.

I samma serie fick vi annars se Skellefteå inte särdeles oväntat leka av sig lite mot Sundsvallslagen som bara får fortsätta ta stryk. Totalt blev det 27 mål framåt och 11 i baken. Ska vi förmoda att gästerna söderifrån inte riktigt klarade av att hantera Skellefteås press och styrspel?

ooo

I nästa veckas avsnitt av innebandybloggen hoppas vi kunna introducera en spännande följetong som ska ta sin fart nu i december. Och inte helt oväntat blir det en del från VM i Westeroes.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *